Bukott a Fidesz? eltörölték a boltzárat, és itt 100%-os Vasárnapi bérpótlék!

By | 2016-04-20

Bukott a Fidesz? eltörölték a boltzárat, és itt 100%-os Vasárnapi bérpótlék!

 

Az MSZP visszaállítaná a vasárnapi 100 százalékos bérpótlékot, és erről már be is nyújtották javaslatukat a parlamentnek. Erről Lukács Zoltán, a párt alelnöke beszélt ma Debrecenben. A szocialisták javaslata szerint ez már nemcsak a kereskedelemben dolgozóknak járna, hanem minden vasárnap dolgozó munkavállalónak. Az elhangzottakra Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője reagált. Szerinte a szocialisták ezzel az akciójukkal a nem kellően átgondolt népszavazási kezdeményezésükről akarják elterelni az emberek figyelmét.

A Fidesz nekitámadt a munkavállalóknak, amikor elvette tőlük a vasárnapi 100 százalékos bérpótlékot a boltzártörvény visszavonásával együtt- ezt mondta Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke Debrecenben.

A szocialista politikus hozzátette: folytatják az aláírásgyűjtést is a vasárnapi boltzárral kapcsolatos névszavazásról, mert egyre több fideszes és KDNPS-s politikus  jelzi, hogy újra bevezetnék. Lukács Zoltán bejelentette azt is, hogy benyújtottak egy javaslatot a parlamentben arról, hogy a vasárnapi dupla bért adják vissza a munkavállalóknak, de ne csak a kereskedelemben dolgozóknak, hanem valamennyi vasárnap munkát végzőnek.

– Nem igaz az, hogy el kellett venni a pótlékot a vasárnapi nyitva tartás miatt, ők ezt azért vették el, mert ezzel akarnak bosszút állni azokon, akik nem úgy gondolkoznak, mint ők. Itt a lehetőség, ha megszavazzák a mi javaslatunkat, akkor azt is bebizonyíthatják, hogy a munkavállalók mellett állnak – nyilatkozta Lukács Zoltán.

A szocialisták népszavazási kezdeményezése arról szólt, hogy állítsák vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény előtti állapotot – ezt mondta Pósán László. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szerint a szocialisták nem gondolták végig, hogy a kezdeményezésüknek milyen vonzatai lesznek. Hozzátette, ha a kérdésük eljut a népszavazásig, akkor ehhez a témához három évig nem is lehetne hozzányúlni.

Azzal, hogy a parlament vonta vissza a vonatkozó jogszabályt, megnyílt a lehetőség azonnal arra, hogy a bérpótlék kérdésről az illetékes szakmai szervezetekkel, érdekvédelmi szervezetekkel a kormány elkezdhesse a tárgyalásokat – hallhattuk Pósán Lászlót. A politikus azt is hozzátette, hogy a szocialisták aláírásgyűjtése a törvény visszavonásával okafogyottá vált. Azzal, hogy továbbra is folytatják, szerinte törvénytelen adatgyűjtést követnek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 + egy =