Egy csomó pénzt nyúlnak le a számládról, egy ártatlan sms-el kezdődik….

Egy csomó pénzt nyúlnak le a számládról, egy ártatlan sms-el kezdődik….

Osszátok meg >>>

FIGYELEM – új csalási módszer – egy sms-el rengeteg pénzt lophatnak el Tőled!

Egyetlen sms-sel kezdődik, de az egész bankszámlát kipucolhatják a trükkös csalók. Ha nem figyelsz és válaszolsz, a számlád már üres is!

A csalás Nyugat Európában indult először hódító útjára. A csalás lényege pofon egyszerű, azonban természetesen alaposan, gondosan és furfangosan van kitalálva, elég néhány ember, aki besétál a csapdába és a csalóknak máris igen jól fizető napjuk van!

Így működik a csalás :

1. Sms-t küldenek az ügyfélnek a bank nevében
2.Az sms lényege, hogy gyanús pénzmozgás történt az ügyfél számláján
3. Az sms-ben arra kérik az ügyfelet, hogy az adott számot hívja fel (amelyről az sms érkezett) – vagyis hívja fel a “bank ügyfélszolgáltatát”
4. Miután az ember ijedtében nem is gondolkodik, felhívja a számot, azt hiszi majd, amelyet fel is vesznek készségesen és mint a bankunk ügyfélszolgálata felvilágosítanak a teendőkről
5. Itt a kedves ügyfélszolgálatos arra kér minket,hogy adjunk meg a lehető legtöbb adatot a bankszámlánkról és a bankkártyánkról ahhoz, hogy azonnal tudjon intézkedni
6. Amint megszerezték az adatainkat azonnal átutalják a számlánkról a pénzt egy másik pénzforgalmi számlára és nekünk egy forintunk se marad….

NAGYON FONTOS, hogy ebben az esetben a bank nem téríti meg a kárt, ugyanis az állításuk szerint ez a csalás az ügyfél hibájából történhetett meg, mert óvatlan volt és nem vette figyelembe a legfontosabb biztonsági szabályokat.Magyarul a bank széttárja a kezét, mi meg búcsút inthetünk a számlán felhalmozott pénzünknek!Egy kis statisztikai és FIGYELEMFELKELTÉS >>> Nagy-Britanniában hasonló pénzügyi csalásokkal a tavalyi évben 24 millió fonttal, azaz több mint 10 milliárd forinttal károsították meg az ügyfeleket.

FONTOS!!!!! A bank telefonos ügyintézője sosem kérdezi a jelszavunkat (más esetekben a PIN kódunkat sem) – ha esetleg mégis, akkor biztos, hogy nem jó számot hívtunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 − 3 =