HAMAROSAN EZEK IS INGYEN LESZNEK! 5 ÚJ OKMÁNY LESZ INGYENES A TELJES MAGYAR LAKOSSÁGNAK!

HAMAROSAN EZEK IS INGYEN LESZNEK! 5 ÚJ OKMÁNY LESZ INGYENES A TELJES MAGYAR LAKOSSÁGNAK!

Világelső rezsicsökkentés zúdul az autósokra?

A Vezess.hu eszmefuttatásából kiderül, hogy már jó, ideje, lassan két éve dolgozik a kormányzat: több minisztériumban elemeznek, egyeztetnek, és szakmai szervekkel kerekasztaloznak, azon, hogy némi engedményt adjanak a fejőstehén autósoknak. Lázár János anno, 2015 október 1-én beharangozta az örömhírt, hogy : Január 1-jével eltörölhetik egyebek mellett az okmánycsere, a gépjármű-üzembehelyezés, a forgalmi engedély és a törzskönyv kiadásának a díját, valamint a környezetvédelmi és műszaki matricákkal kapcsolatos költségeket.

MI TÖRTÉNT UTÁNA?
A Vezess.hu szeretett volna még több konkrétumot megtudni, ezért kérdésekkel ostromolta a Miniszterelnökséget: Mikor lesz a feltételes módban megfogalmazott kijelentésből konkrét döntés, van-e kész törvényjavaslat, mennyi költségvetési bevételt érintenek az autósoknak ígért kedvezmények, tervezik-e a járműadóztatás korszerűsítését?, stb..
Két egészen konkrét állítást tartalmazott a hamarosan szerkesztőségükbe landolt miniszterelnökségi válasz:
– „A gépjármű tulajdonosokat is érintő megszüntetni vagy csökkenteni javasolt eljárási díjak, illetékek körének véglegesítése jelenleg is zajlik.”
– „A Parlament általi jóváhagyást követően a törvénymódosítások 2016. január 1-jével lépnek majd hatályba.”
De a valóság az, hogy Január elsején nem törölték el a forgalmi, a törzskönyv és az üzembe helyezés, vagy éppen az okmánycserék díjait. Sőt, utána erről semmit sem lehetett hallani hosszú hónapokig.

KEZDŐDIK A KEREKASZTALOSDI
Tizenegy hónappal később, 2016. november 17-én Lázár János bejelentette a nagy hírt: az érintett érdekképviseletekkel kerekasztal-tárgyalást indít a kormány az autózásról, annak adminisztratív terheiről, az üzembe helyezés és az üzemben tartás költségeiről. Ezután a portál a Miniszterelnökségtől megkérdezte rögtön, hogy , ez az egy évvel korábbi „véglegesítés” folytatása-e, vagy ahelyett már új törvényjavaslatokat kezdenek megbeszélni? Mikor indulnak el a tárgyalások és mikor szeretnék lezárni ezeket? valamint tudni szerették volna, hogy konkrétan milyen autós terhek csökkentését vagy megszüntetését tartják reálisnak?
A korábbinál részletesebb volt, és most már önkritikus elemeket is tartalmazott a Miniszterelnökség válasza.

ELISMERIK AZ AUTÓSOK TÚLADÓZTATÁSÁT
A Miniszterelnökség megnevezte, hogy milyen változtatásokban gondolkodik.„Egy új autó vásárlása esetén – típustól függően – 200-330 ezer forintot kell fizetnie a tulajdonosnak, beleértve a vagyonszerzési illetéket, okmányok kiállítását, regisztrációs adót. Ez alapján mindenképpen indokolt áttekinteni a vagyonszerzési illetékekkel kapcsolatos, gépjárművek vásárlására vonatkozó szabályokat, és a regisztrációs adó szabályait is, mivel ezek jelentik a legnagyobb terhet a gépjárművet vásárlók részére.”Azt is közölték , hogy , szakmai egyeztetéseket folytatott autós érdekképviselőkkel 2016 júliusában és augusztusában a Miniszterelnökség , akiktől több, megfontolást igénylő javaslat érkezett., aminek alapján javaslatot tettek egy akcióterv kidolgozására.

MIT JAVASOLTAK AZ ÉRDEKKÉPVISELŐK?
Az Autós Nagykoalíció 7 pontos javaslatcsomagot adott át, ebből a 3 legfontosabb az alábbiak:
–át kellene alakíttatni a környezetterhelés felől közelítve, a jelenlegi kW alapú adózást, így nem a teljesítményt, hanem a valós károsanyag-kibocsátást adóztatnák meg
– szükséges egy alapos, nyilvános járműadatbázis az autók korábbi szervizadataival, biztosítási ügyeivel, országba lépéskori állapotával stb.
– ésszerű lenne mérsékelni a robogók rendszámosítását és regadóját.
Knezsik István elnök elmondása szerint az eddigi pár megbeszélésen a kormányzat „érdeklődést és őszinteséget” mutatott.

MOST MÁR BIZONYÁRA MINDEN SÍNEN VAN
Tehát vannak konkrét javaslatok, akcióterv, és idő is bőven. Ennek ellenére telt-múlt az idő és még idén sem történt semmi, és Kovács Zoltán államtitkár ismét bedobta a témát. Más visegrádi országokban sokkal alacsonyabbak az autósokat terhelő bürokratikus és anyagi terhek ,ezért a kormány átvizsgálja ezeknek a mérséklésének lehetőségeit. Az államtitkár szerint széles körű társadalmi, szakmai egyeztetés lesz az ügyben.

BESZEDNEK KÖZEL EZERMILLIÁRDOT ÉVENTE A JÁRMŰFENNTARTÓKTÓL
Mindent összeadva meghökkentő szám jön ki, ha a járművekhez így-úgy kapcsolódó állami bevételt vizsgáljuk, közelít az ezermilliárd forinthoz.
Bőven lesz miből engedni, ha adnak kedvezményt, remélhetően választások előtti húzásként nem szúrják ki az autósok szemét nevetséges engedményekkel.

Vélemény, hozzászólás?