Hírdetés

Kapcsolódó hírdetések:

Hírdetések

Kiadták a viharriasztást a hétvégére

Kiadták a viharriasztást a hétvégére

 

Az ország nyugati területeire riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat az erős széllökések miatt, míg az óránként 70 kilométeres sebességet meghaladó szél miatt péntekre és szombatra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Vasárnap is viharos esős idő lesz hazánkban!

A tovább erősödő északnyugati, északi szelet viharos lökések kísérik a Dunántúlon (60-90 km/h), a középső országrészben (60-75 km/h), majd estétől északkeleten, keleten (60-80 km/h) is. A szél szombat délutántól mérséklődik. Pénteken a nap második felétől szombat hajnalig főként az ország északkeleti harmadán zivatarok alakulhatnak ki. Erősebb záport vagy zivatart lokálisan nagy mennyiségű csapadék, kisméretű jég/jégdara és viharos szél kísérhet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztásából.

Pénteken Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat az óránként 70 kilométeres sebességet meghaladó széllökések miatt. Szombaton ehhez még hozzá adták Jász-Nagykun-Szolnok megyét.

 
Fotó: MTI 

Szombaton egyébként a Dunántúlon felhőátvonulások lesznek többórás napsütéssel, néhol futó záporral. Keleten kezdetben borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, majd ott is szakadozik a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél többfelé erős, gyakran viharos lesz, csak délutántól mérséklődik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között alakul.

Vasárnap reggel a keleti országrészben még erősen felhős lehet az ég, majd ott csökken a felhőzet, másutt a nagyrészt gyengén felhős időt követően nyugat felől ismét felhősödésre számíthatunk. Hajnalban, reggel a keleti határvidéken, napközben helyenként a Dunántúlon, este az északi országrészben várható kisebb eső, zápor. A nyugati, északnyugati szelet főleg a Dunántúl keleti részén és a főváros környékén kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a kevésbé felhős, szélvédett körzetekben 0, +1 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.