Hírdetés

Kapcsolódó hírdetések:

Hírdetések

Orbán Viktor válaszolt Tarsoly Csaba Quaestor-vezér levelére, igaz, csak két mondatot.

Orbán Viktor válaszolt Tarsoly Csaba Quaestor-vezér levelére, igaz, csak két mondatot.

Válaszolt a miniszterelnök Tarsoly Csaba Quaestor-vezér március 9-ei levelére - mondta a Népszabadság kérdésére Rogán Antal. A Fidesz-frakcióvezető szerint Orbán Viktor "dodonai kétmondatos" választ írt, de hogy mit, azt Rogán Antal nem mondta el.

Tarsoly Csaba a brókercég problémáiról március 9-én tájékoztatta levélben a miniszterelnököt, akkor, amikor ezekről az MNB-t is tájékoztatta - mondta Giró-Szász András, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV-ben vasárnap este

A műsorban átadta az Orbánnak címzett levelet, de a részletes ismertetéséhez felhatalmazás hiányában nem járult hozzá. Giró-Szász visszautasította a bennfentes információkról szóló állításokat is, szerinte mindez alaptalan rágalom, amelyet politikai szándék vezérel. 

Tarsoly Csaba a kétoldalas levél első oldalán tájékoztatta Orbánt a brókercég helyzetéről, míg a második oldalán megoldást javasol - tette hozzá Giró-Szász.

A levélben a Quaestor-vezér jelezte, hogy öncsődöt kíván kezdeményezni, és hozzátette, a társaságnak 300 milliárd forintnyi jövő értékű meglévő ingatlanjai és befektetései vannak. Az üzenetben leírta azt is, ezzel szerinte elkerülhető lenne 50 ezer ügyfél megkárosodása, és megőrizhető lenne mintegy 800 munkahely, valamint a pénz- és a tőkepiac iránti bizalom - hangzott el az ATV műsorában.