Hírdetés

Kapcsolódó hírdetések:

Hírdetések

Itt a Facebook újítása - szeretni fogod...

Ezentúl nem kell minden adatunkat megosztanunk, ha Facebook-fiókunkkal szeretnénk használni egy harmadik fél által készített szolgáltatást vagy alkalmazást.

Amikor úgy döntünk, hogy egy webhelyre nem regisztrálunk, hanem a már meglévő Facebook-fiókunkkal lépünk be, jóvá kell hagynunk, hogy az a legtöbb személyes adatunkhoz hozzáférjen, amit a közösségi oldalon megadtunk. Választási lehetőségünk eddig nem volt, mostantól azonban eldönthetjük, mely adatainkat bocsátjuk egy harmadik fél által üzemeltetett szolgáltatás rendelkezésére.

Fotó: Facebook

A Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintva ezután is egy felugró ablak tájékoztat arról, hogy mit szeretne látni az alkalmazás, azonban a “A megadott információk szerkesztése” szövegre kattintva módosíthatunk ezen. Eszerint csak a nyilvános adatlap információinak (név, profilkép, életkor, nem stb.) megadása lesz kötelező, az ismerőslista, vagy az emailcím átadását megtagadhatjuk. Ilyenkor az ablak jobb oldalában található kis pipára kell kattintani, így amelyik sor mellett nem lesz ilyen ikon, azt az adatot nem kapja meg a szolgáltatás.

Az új adatkezelési elv már érvényes, de azoknál az alkalmazásoknál, ahol korábban már engedélyeztük az adatainkhoz való hozzáférést, minden marad a régiben. Ilyen esetben a Facebook beállításainál letilthatjuk, hogy a harmadik fél a továbbiakban is hozzáférjen az adatainkhoz. Ekkor ugyan nem törlődnek a már megadottak, de egy frissítés esetén az újakat már nem fogja látni a másik szolgáltató.

A Facebook emellett egy olyan fejlesztésen dolgozik, amely anonim belépést tesz lehetővé, ha egy alkalmazást szeretnénk kipróbálni.