Hírdetés

Kapcsolódó hírdetések:

Hírdetések

Fundamenta-Lakáskassza 2016, Lakás-előtakarékosság 2016-ra

Fundamenta-Lakáskassza 2016, Lakás-előtakarékosság

Fundamenta lakáshitel 2015: tarol a Fundamenta a lakáshitel-piacon

Mi az a lakásszámla?

A lakásszámla olyan - államilag támogatott – lakáscélra felhasználható megtakarítási forma, amely havi, rendszeres befizetés mellett, a megtakarítási időszak (jelenleg 48-120 hónap között a kínált módozatok futamidejétől függően) végén kedvező, lakáscélú kölcsönlehetőséget is biztosít. Így az otthonteremtéssel kapcsolatos terveit nagyobb pénzügyi keretből tudja megvalósítani.
A lakásszámla elemei:
 

 
 

Mi az az áthidaló kölcsön?

Áthidaló kölcsöneink (Megelőlegező, Azonnali és Lojalitás hitel) igénybevételekor - hitelképesség esetén - megelőlegezzük Önnek a teljes szerződéses összeget még a megtakarítási időszak lejárta előtt.

  

Mire használható a lakásszámla?

 

A fentiek csak példák. A részletekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

 

Többszörözze meg a rendelkezésre álló összeget!

Mostantól a közeli hozzátartozói részére kötött szerződések egy közös lakáscél megvalósítására is felhasználhatóak, így Ön megtöbbszörözheti a lakásszámla előnyeit! Egy négytagú család esetén, ha minden családtagra köt szerződést, a szerződéses összeg a     32 000 000 Ft-ot is meghaladhatja.

 

Kinek érdemes takarékoskodnia?

Mindazoknak,

 • akik első lakásukmegvásárlását tervezik,
 • akik ajövőben házat vagy lakást szeretnének cserélni,
 • akik jelenlegi otthonukat szeretnék felújítani, átalakítani, korszerűsíteni,
 • akik gyermekiek jövőjéről szeretnének gondoskodni,
 • lakásszövetkezeteknek és társasházaknak, amelyek a közös tulajdonban lévő épületrészek, felújítását, korszerűsítését tervezik.


 

A személyre szabható lakásszámla


Ha Ön lakásszámla szerződést köt, a számlanyitás előtt igényei szerint megválaszthatja: 

 • hogy saját maga, vagy egyik közeli hozzátartozója (pl. szülők, gyerekek), mint kedvezményezett számára köti meg lakásszámla szerződését;
 • a számla típusát annak megfelelően, hogy melyik konstrukció az Ön igényeinek leginkább megfelelő;
 • a megtakarítási időszak hosszát, vagyis azt az időszakot, amely alatt Ön rendszeresen befizeti megtakarításait lakásszámlájára (jelenleg 48-120 hónap között);
 • a szerződéses összeget, vagyis azt a pénzösszeget, amelyet a megtakarítási időszakot követően kézhez kaphat (egy szerződéssel akár már 8 millió Ft), valamint
 • a vállalt havi megtakarítás összegét. (5 000 – 20 000 Ft).

 

Széles paletta

Ön kedvére dönthet a négy futamidő közül annak megfelelően, hogy mikor szeretné otthonával kapcsolatos terveit megvalósítani.

 

Nézzünk egy példát!

Nézzünk egy példát arra, hogyan használhatja ki a maximális állami támogatást!
Ön 10 éven át havi 20 000 Ft-ot fizet be lakásszámlájára. Így az összes befizetése
2 400 000 Ft, melyre Ön összesen 884 486 Ft kamatot és állami támogatást kap. Ez a befektetés tíz éven át Önnek évi 4,98% garantált hozamot biztosít! A megtakarítási időszak lejáratakor ezen felül Ön 4 715 514 Ft összegű lakáskölcsönt igényelhet évi fix 3,9%-os (THM 5,23%) kamatra. Mivel ez a kölcsön forint alapú és fix kamatozású, Önt nem terheli árfolyamkockázat, valamint a havi törlesztő részlet sem fog változni. Ebben az esetben Ön 8 000 000 Ft szerződéses összegre köt szerződést.

Fontos!

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 3 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget.
Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Kérheti a lakáskölcsön rendelkezésre tartását, megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, akár 6 vagy 10 éves futamidőre módosítani a szerződést. A lakáskölcsön és/vagy a saját rész kifizetése a kiutalást követően történhet meg.
A lakáscélú felhasználás mind az állami támogatás, mind pedig a kölcsön igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.
A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.
A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen

 • tulajdoni lap hiteles másolatának földhivatali díja,

 • közjegyzői díj, értékbecslés, jelzálogbejegyzés díja-előírásuk esetén.

 

Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. A 821. számú módozat (4 év 4 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,56%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%.

A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, havi20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet. A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltését célozzák. A tájékoztatás nem teljes körű, a betéti szerződés részletes leírását az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) tartalmazza.
A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdés a) pontja szerint számított referencia THM érték 5,23%, ahol a hitel összege 1 millió forint, futamideje 5 év, új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának a befizetése. A jelen tájékoztatóban megjelölt THM érték tekintetében – hivatkozással a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendeletre – rögzítjük, hogy a THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a 821. számú módozat (4 év 4 hónap megtakarítás) esetén 1.800.000 Ft szerződéses összeg, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.000.000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, THM: 5,28%, 53 hónapos futamidőre. A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: 28.529,- Ft, ügyleti kamat: 91.219,- Ft. Havi törlesztő részlet 21.528,- Ft, a törlesztő részletek összege 1.119.748,- Ft.