Hírdetés

Kövess minket a Facebookon...

Hírdetések

10 tipp lakásfelújításhoz!

Nem kell lakberendezőnek lennie ahhoz, hogy szebbé tegye otthonát!

 

Itt vannak a tippek!

1. A fal színét válassza ki utoljára
Ami jól néz ki a jelenlegi otthonában, korántsem biztos, hogy jól fog az újban is. Ha olyan színű falat szeretne, amely tökéletesen illik az összes kiegészítőhöz, kárpithoz, és a szőnyeghez, akkor jobban teszi, hogy csak akkor dönt véglegesen, ha ezek már a lakásában vannak.

 

2. Hagyja, hogy a bútorai lélegezzenek
Ne zsúfolja tele a teret bútorokkal! Költse a pénzét kevesebb, de jobb minőségű bútorokra, és máris sokkal jobban fog kinézni a lakása.

 

 

 

 

3. Akassza a képeket megfelelő magasságba
A múzeumokban a képeket általában 145-153 cm magasra akasztják a földtől számítva, mert ezt a legkényelmesebb néznie egy átlagos emberi szemnek. Tegyen ön is így. Ha nem biztos benne, hogy jó helyre került, készítsen róla egy képet, és photoshop vagy egyéb program segítségével nézze meg, hogy hol mutatna jobban. A képek méretét is a kitöltendő helyekhez igazítva válassza ki!

 

 

 

 

4. Ügyeljen, hogyan helyezi el a bútorokat a szőnyegen
Ha a szőnyeg elég nagy, akkor ráteheti az összes bútorát, ám figyeljen arra, hogy a szőnyeg szélei és a szekrények vagy éppen a fal között minden oldalon hagyjon 30-45 cm helyet. Kisebb szobában megoldás lehet az, ha az ülőalkalmatosságoknak csak az első lábai érintik a szőnyeget.

 

 

 

 

5. Álljon ellen a túlzott szimmetriának
Például ha a mostanában divatos Cape Cold trendet követné kék és fehér színekkel, hajót ábrázoló képekkel, dobja fel egyedi kiegészítőkkel, így elkerülheti a kliséket, és belecsempészheti egyéniséget a lakásába is.

 

 

 

 

6. Válasszon fókuszpontot
Válassza ki, hogy a szoba kialakításában mi játssza a főszerepet. Ha ez megvan, akkor úgy alakítsa ki a teret, hogy minden más csak mellékszereplő legyen. Ez a fókuszpont lehet például egy hangsúlyos asztal a konyhában, egy kandalló vagy egy kép a nappaliban.

 

7. Irányítsa a tekinteteket
A fókuszpontnak szabadnak kell lennie, ami átvezeti a tekintetet a következő helyiségbe, olyan érzést keltve, mintha azok össze lennének kötve. Ezért a legjobb hely a fókuszpont számára a bejárattal szemben lévő tér.

 

8. Szerkessze a gyűjteményét
Ne akasszon fel olyan képet a falra, ami nem illik az összképbe. Ha sokat jelent önnek egy darab, akkor keressen neki egy új helyet a lakásban.

 

9. Ügyeljen az arányokra!
Ami jól néz ki a boltban, arról kiderülhet, hogy az ön otthonában olyan, mint egy elefánt a porcelánboltban. Lehet, hogy túl kicsi, vagy nem illik a szoba többi részéhez. Legyen körültekintő a választásnál.

 

10. Legyen merész
A személyisége a teret is csodálatossá teheti. Helyezzen váratlan elemeket a szobába, meglátja, a siker garantált! Ilyen lehet például egy könyvespolc elé állított létra, de az ötleteknek csak a kreativitása szabhat határokat.