Hírdetés

Tipszmikszültél ????

Hírdetések

Ments életet 1 megosztással - Már egy megosztás is segíthet Máténak

Ments életet 1 megosztással - Már egy megosztás is segíthet Máténak

Segítsünk Máténak , hogy megkaphassa az első őssejtterápiáját! Azoknak akik már ismerik Máté történetét, és azoknak, akik még nem!!

Már egy megosztás is segíthet Máténak

“KÉRLEK OLVASSÁTOK EL ÉS OSSZÁTOK MEG!!!!!!!!!

Fritz Máté Bence 2013. december 15.-én született császármetszéssel, korai burokrepedéssel és egy nagy fokú fertőzéssel 31. hétre. Születését követő napon vették észre, hogy a nyelőcsöve nem teljes, ezért megoperálták Oesophagus atresia-val, majd 9 napig altatták. Az operáció következtében reflux alakult ki, ami elkísérheti egész életére, és ami miatt nehezen táplálható a mai napig. A következő másfél hónapot a koraszülött intenzíven töltöttük.

Mikor végre hazaadták, azt mondták hogy “csak” refluxos és azt hittük ,a reflux legyőzése lesz a legnagyobb problémánk. Tévedtünk. Márciusban bevittük a kórházba hasi és koponya ultrahangra. Ekkor ért minket a megrázó hír: agykamra tágulat, agyvérzés, valamint olyan fokú oxigénhiányos állapot következett be nála, vagy a szülés következtében, vagy az azt követő műtéti altatásban, aminek következtében az agykamra körüli fehérállomány egy része elhalt. Most 14 hónaposan, még nem tudja rendesen tartani a fejét , nem forog, nem kúszik ,nem tud állni ,járni mint a vele egykorú társai. A szemével még nem fixál teljesen és sajnos halláskárosodása is van. Jelenleg hallókészüléket kapott. A végtagjai feszesek voltak,de a többféle terápiás torna hatására ez némelyest csökkent, ugyan még mindig nem tud rendesen fogni, sem nyúlni a tárgyakért. A légzése sincs rendben, többféle /steroid/ légzéskönnyítőt kell alkamaznunk nála napi min. 2 alkalommal.


2014 november vége óta folyamatos felsőlégúti gyulladásokkal, és tüdőgyulladással küzdünk felváltva, heteket kórházban töltve, ami nagyban hátráltatja a fejlesztését, amire pont ezekben az időszakokban, minél koraibb időpontban lenne szüksége. Beszereztünk gépeket a párásításhoz és inhaláláshoz de nem segítenek olyan mértékben, mert újból és újból a kórházban kötünk ki.


A refluxa már olyan mértékű hogy a gyógyszerek nem használnak ezért az orvosok a gyomorszáj műtét és szűkítés mellett döntöttek. A műtét során azt tervezik, hogy behelyeznek egy gyomorszondát is mert a súlya nem gyarapszik, és továbbra is nehezen táplálható. Ha lázas állapota megengedi, naponta tornáztatjuk /ha éppen otthon vagyunk és nem kórházban/ és többféle fejlesztésre hordjuk/Dévény torna, TSMT, stb/ ami anyagilag nagyon megterhelő a családnak. Mátén kívül még 2 kiskorú gyermekünk van.


A rengeteg fejlesztés mellett ,megpróbálkoztunk a BEMER-terápiával is. /az ember kapaszkodik minden lehetőségbe amit csak hall, hátha az segít./ Mi körülbelül 8 hónapon keresztül kezeltük Bemer-rel hol kibérelve azt, hol jóindulatú támogatók segítségével hozzájutva, de sajnos rá kellett jönnünk, hogy Máté számára egyenlőre nem ez a megfelelő gyógymód!
Hasonló kisbeteg sorstársaink szüleivel fölvéve a kapcsolatot és konzultálva orvosokkal jutottunk el odáig, hogy fölmerült az őssejtterápia, mint gyógymód, mint egy újabb reménysugár Máté gyógyulásához.
Ezúton is köszönjük mindenkinek aki eddig már támogatta Mátét. Hálásak vagyunk minden eddigi felajánlásaikért. Félretettünk a megadott számlaszámon mindent, és úgy döntöttünk, hogy azt az őssejtterápiára szeretnénk fordítani. Ehhez kérnénk még a támogatásokat, hogy ezt elérjük, mivel ez olyan anyagi megterhelést jelent, amit mi nem tudunk önerőből elérni!


Szeretnénk, hogy Máté Bence minél teljesebb életet élhessen!!!
Sok kicsi sokat jelenthet Máté számára! Amennyiben szeretne, és módjában áll segíteni, kérjük támogassa Mátét, hogy esélyt adhassunk gyógyulásának, fejlődésének!
Minden felajánlást megköszönünk,bármilyen segítséget elfogadunk,ha esetleg valakinek olyan kapcsolata van, ami Máténak segíthet kérem jelezze.Egy megosztás is sokat segít.

10608599_1433782260258991_2524131224284604851_o

Állapotán az őssejtbeültetés nagyon sokat javíthatna, de a terápia ára közel 4 millió Ft /minimum 11.500 EUR/ Ennek megvalósításához szeretnénk segítséget kérni, mert önerőből nem tudjuk megvalósítani.
Előre is köszönjük a segítséget.
Máté és édesanyja elérhetősége:
Fritz-Melczer Zsuzsanna: 06204241570
7632 Pécs, Wallenstein Zoltán Utca 7. 6.em. 18
Szigetvári Takarékszövetkezet: 50800111-11175937
Nenzetközi bankszámla szám:TAKBHUHB HU57-5080-0111-117-5937-0000-0000