INGYEN LAPTOPOT ADNÁNAK A KÖZMUNKÁSOKNAK! ÁLLAMI TÁMOGATÁSÚ SZÁMÍTÓGÉPEK!

By | 2017-04-11

INGYEN LAPTOPOT ADNÁNAK A KÖZMUNKÁSOKNAK! ÁLLAMI TÁMOGATÁSÚ SZÁMÍTÓGÉPEK! >>>

Digitális közmunkaprogramot javasol a DK :

Állami forrásból biztosítana számítógépet és felkészítő tanfolyamot a DK a digitális közmunka-programhoz. Varju László szerint nem csak a közmunkában dolgozóknál, hanem a diákoknál is korszerűsíteni kellene.

Digitális közmunkaprogramot javasol a kormány javaslata helyett a Demokratikus Koalíció. Varju László az ATV Start című műsorában azt mondta, számos olyan munkalehetőség adódik, amit otthon is el lehet végezni. A DK alelnöke arról is beszélt, hogy ehhez a párt állami forrásból biztosítana számítógépet és felkészítő tanfolyamot a közmunkásoknak.
„Nemcsak a közmunkában dolgozók esetében, hanem a diákoknál is ezt mondjuk. Az egyszer használatos könyvek helyett, a gyerekek kezébe oda kell adni azt az eszközt, amivel a tudás folyamatosan növelhető. Itt munkaeszközként tud funkcionálni” – mondta az alelnök.

Varju szerint először egy indító projekt kell, úgy véli, ez néhány milliárd forintból elindítható, és “ez nem fog egy stadion árába kerülni”. A programban nem csak a digitális közmunkaprogramot javasolják, hanem az elektronikus szavazást és az elektronikus népszavazást és konzultációt is.

A DK is gyűjtené az aláírást
A szocialisták támogatnák az LMP Paks 2 elleni népszavazási kezdeményezését, vagyis segítenék az aláírásgyűjtést. Az Index úgy tudja, hogy még az MSZP-elnökségen is szó volt a kérdésről, és a párt vezetői támogatják az MSZP–LMP fellépést a gigaberuházás ellen.

„A DK megkapta a tájékoztatást, az elnökség pénteken fog ülésezni és ekkor fog dönteni erről” – folytatta a politikus. Hozzátette: egyetértenek egy ilyen kezdeményezéssel, és örömmel részt vesznek ebben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

10 + 13 =