Nyugdíj 40 év munkaviszony után nők és férfiak esetében 2017/2018/2019

Nyugdíj 40 év munkaviszony után nők és férfiak esetében

Életkoruktól függetlenül nyugdíjba mehetnek azok a nők, akiknek megvan a negyven év munkaviszonyuk. Ezzel a lehetőséggel mostanáig több mint 105 ezren éltek.

Három újabb szerződést írtak alá a nők negyvenéves szolgálati jogviszonyának megszerzését segítő Nők 40+ program keretében kedden Budapesten.Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára az aláírás előtt elmondta: tavaly év végén indították a programot, amellyel azokat a nőket támogatják, akiknek legfeljebb három év hiányzik a 40 éves munkaviszony megszerzéséhez és nyilvántartott álláskeresők.
A munkaadó helyett átvállalják maximum 10 hónapig a munkabér és a járulékok 100 százalékát meghatározott összegig, az egy hónapra jutó támogatás körülbelül 160 ezer forint. A munkáltatótól két hónap továbbfoglalkoztatást kérnek támogatás nélkül.

A programra mintegy 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből körülbelül 1000 álláskereső nőnek tudnak segíteni. A kedden aláírt három szerződéssel már összesen 252 nő került be a programba.

Az 55 év felettiek esetében legalább 37 év megszerzett jogosultsági idő szükséges, a 60 évnél idősebbek viszont a munkaviszonyra való tekintet nélkül jelentkezhetnek.

2011. január 1-jétől életkoruktól függetlenül nyugdíjba mehetnek azok a nők, akiknek megvan a negyven év munkaviszonyuk. Ezzel a lehetőséggel mostanáig több mint 105 ezren éltek.
A tavaly indított Nők 40+ programmal a hiányzó egy-két-három év megszerzésében kívánnak segíteni. A résztvevők egy évvel közelebb kerülnek a negyven év munkaviszony megszerzéséhez, vagy el is érik azt és nyugdíjba mehetnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.