Őszi óraátállítás 2017 >>> Ekkor kell átállítani az órádat!

By | 2017-09-20

Őszi óraátállítás 2017 >>> Ekkor kell átállítani az órádat!

Tavaly az év vége attól volt hangos, hogy eltörlik az óraátállítást, egyik nap erről nyilatkoztak a másik nap kiderült, hogy valami gond van vele, a harmadik nap arról szóltak a hírek, hogy a Parlamentben nem szavazták meg az óraátállítás eltörlését, sőt olyan híreket is olvashattunk, hogy unios szabályozás alatt áll, így Magyarország önhatalmúlag nem törölhetni el!

2017 október 29-én, hajnali 3 óráról 2-re kell átállítani az órákat

Nos, hogy mi az igazság azt sajnos lassan már senki sem tudja! A lényeg, hogy idén tavasszal még biztosan át kell állítani az órákat!

Nem nagyon szeretjük, sőt egy órával kevesebbet is alhatunk, de legalább ez már a tavasz egyik hamisíthatatlan, biztos jele! A legtöbben utálják az óraátállítást, sokan megkérdőjelezik, hogy miért van rá szükség, sokan csak egyszerűen tudomásul veszik, hogy van és kész!

Eredetileg azzal a céllal vezették be, hogy plusz egy óra természetes fényt kapjunk, többet lehessünk a szabadban, kevesebb legyen az energiafogyasztás és a világosságnak köszönhetően a bűnesetek száma is csökkenjen. Nos mára már valószínűleg ezeket a célokat nem szolgálja az óraátállítás, hiszen a feje tetejére fordult a világ.

AMI TÉNY, hogy az óraátállítást egy uniós irányelv is előírja, olyan könnyen nem szabadulhatunk meg tőle. mint gondoltuk, hiába vitték a Parlament elé, ennyire sajnos nem egyszerű a kérdés. Idén októberben az óraátállítás a következő időpontban lesz : október 29-én, vasárnap lesz, amikor is hajnali 3 óráról 2-ra kell átállítani az órákat. 1 órával többet alhatunk, vigyázat ne késsen el a munkahelyéről, mert a legtöbb főnök nem fogja jó néven venni!

AMIT MÉG TUDNI ÉRDEMES :

A számítógépek, laptopok, notebookok, tabletek, tévék automatikusan át fognak állni a nyári időszámításra a téliről, így nekünk plusz teendőnk nem lesz, ne állítgassunk rajtuk, mert ezzel már 2 óra mínusznál járnánk! Viszont a régebbi vágású karórák, a s ütő órája, a mikrohullámú órája nem fog átállni, ezt nekünk kell majd manuálisan beállítani.

FIGYELEM! A vonatok és buszok menetrendjét is érinteni fogja az óraátállítás! Ne szobrozzon feleslegesen a megállóban, inkább tájékozódjon mielőtt útnak indul!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 4 =