Új Audi Q7 elindult a forgalmazása

By | 2015-03-18

Új Audi Q7 elindult a  forgalmazása

A nagy szabadidő-autó alapára itthon 17,9 millió forint a háromliteres TDI motorral.

Európa-szerte elkezdődött a második generációs Audi Q7-es forgalmazása. A 272 lóerős, háromliteres dízelmotoros változat alapára 17 990 220 forint, a szintén háromliteres, 333 lóerős kompresszoros benzines változat alapára 19 099 480 forint. Jelenleg ez a két motor érhető csak el Európában, de később lesznek takarékosabbak és erősebbek is, 2015 végén pedig érkezik az E-Tron nevű konnektoros hibrid változat is. A motorok átlagosan 28 százalékkal lettek takarékosabbak a modellváltás után.

Bizonyos változatoknál akár 325 kilogramm is lehet a tömegcsökkenés az előző Q7-eshez viszonyítva, az alapmodell már könnyebb 2 tonnánál. Kisebb méretű karosszériát kap a modell, a hossz 37 mm-rel, a szélesség 14 mm-rel, a magasság 6 mm-rel csökken, de az ügyesebb tervezésnek köszönhetően a mérnökök elérték, hogy ennek ellenére is tágasabb legyen az utastér a jelenleginél. Az opciósan, 509 ezer forintért kérhető harmadik üléssor üléseit már villanymotorokkal lehet majd kihajtani a csomagtartó padlójából, és állítólag ezúttal már felnőttek is kényelmesen fognak ülni bennük, ráadásul bejutni is könnyebb lesz ide, mert 39 mm-rel tágasabb nyílás keletkezik majd a második üléssor előrehajtása után.

Minden Q7-es szériafelszereltségébe beletartozik a nyolcfokozatú ZF automatikus váltó, a Quattro-összkerékhajtás és a navigációs rendszer az MMI fedélzeti infotainmnet rendszer részeként. Felárért digitális műszerfal, négyzónás klímaberendezés, légrugózás, éjjellátó és még számtalan vezetéstámogató rendszer, Mátrix-LED fényszóró, összkerék-kormányzás, Head-up kijelző és Bang & Olufsen hifi is rendelhető.

Az első Audi Q7-es 2006-ban mutatkozott be, és több mint félmillió példányt adtak el belőle világszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − 9 =