Hírközpont – hírek

Autókiállítás -A 10 legjobb szuperautók

Párizsban,október elején egy modern autószalonban megmutatják a legújabb autó modelleket.Természetesen a volumengyártók készülnek a legtöbb új modellel, de az egzotikusabb márkákra is érdemes egy pillantást vetni, hiszen most debütál az egyik leggyorsabb luxuslimuzin és kabrió szupersportautó is.

Volkswagen Passat „Prémium kategóriás autó, prémium költségek nélkül.” Ezt ígéri a Volkswagen a nyolcadik generációs Passat kapcsán. A Volkswagen motorpalettája a dízel és a benzines erőforrások mellett hibrid hajtáslánccal is gyarapodott.

Audi TT Roadster

Bentley Mulsanne Speed Sokat sejtet, ha egy Bentley nevébe belekerül a speed, vagyis sebesség szó.

A Mulsanne legújabb csúcsváltozata jogosan érdemelte ki a megkülönböztetést, ugyanis a mérnökök jelentősen átdolgozták a 6.75 literes ikerturbós V8-as blokkot, melynek eredményeként 530 lóerőt és 1100 Nm maximális nyomatékot csaltak elő. Még ezek ismeretében is döbbenetes, hogy a 2,7 tonnás Mulsanne Speed 4,9 másodperc alatt teljesíti a 0-100-as sprintet, a végsebessége pedig 305 kilométer/óra.

BMW X6

Rajta kívül egyébként 2-es sorozat kabrió változata is tiszteletét teszi a kiállításon.

Ferrari 458 Speciale A

Speciale Aperta 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról százra, 9,5 és fél alatt 200-ra, a végsebessége pedig jócskán meghaladja a 300 km/h-t. Mindehhez a legfejlettebb aerodinamikai kiegészítők társulnak.

Jaguar XE

A vadonatúj fejlesztésű XE szedánt a prémium középkategóriában olyan modellek ellenfelének szánják az angolok, mint a BMW 3-as sorozat, a Mercedes-Benz C-osztály és az Audi A4. A siker érdekében mindent be is vetnek: új kasztni, új padlólemez, új összeszerelő sor, valamint új motorpaletta az új motorgyárból.

Mazda MX-5

A világ legnépszerűbb roadsterének negyedik generációja 105 milliméterrel rövidebb, 10 mm-rel szélesebb és 20 mm-rel alacsonyabb a kifutó szériánál.A meghajtásról két Skyactive technológiás, benzines erőforrás gondoskodik: az 1.5 literes motor 140, a 2.0 literes négyhengeres benzines egység 180 lóerő körül teljesítménnyel.

Mercedes AMG GT

Mini Cooper

67 literrel nagyobb csomagtér jellemzi az ötajtós Minit

 Nissan Pulsar

Benzines fronton az 1.2-es DIG-T turbós négyhengeres áll rendelkezése 115 lóerővel és 190 Nm maximális nyomatékkal, míg a dízelpártiak a jól bevált 1.5 dCi 110 lóerős kivitelével vihetik haza a Pulsart.

Volvo XC90 A vadonatúj XC90 az első olyan modell, amely a Volvo méretezhető termékarchitektúrájával (Scalable Product Architecture/SPA) készül.A csúcsmotor, T8-as jelöléssel, egy 2.0 literes négyhengeres turbós benzines, 80 lovas elektromotorral kiegészülve, amellyel az összteljesítménye 394 lóerő. Európában ugyanakkor a legnépszerűbb a 187 lovas négyhengeres dízel (D4) lehet.

Exit mobile version