Hírközpont – hírek

Így kaphatsz pénzt bármilyen személyautó megvásárlására! Készpénzes támogatás autó vásárláshoz…

Így kaphatsz pénzt bármilyen személyautó megvásárlására! Készpénzes támogatás autó vásárláshoz…

1 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁS AUTÓVÁSÁRLÁSRA! HASZNÁLT ÉS ÚJ AUTÓRA IS JÁR A PÉNZ! MUTATJUK A FELTÉTELEKET ÉS AZ IGÉNYLÉS MENETÉT! ITT A LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNY AZ IGÉNYLÉSHEZ >>> 

Támogatás összege : új autó esetén 1 millió forint, használt autó esetén 600 ezer forint.
A támogatás készpénzre nem váltható!

A személygépkocsi szerzési támogatás igénybevételére a Duna Lízinggel megkötött kölcsönszerződés keretében van lehetőség.

A használt gépkocsi vásárlásához önerőként minimum a gépjármű bruttó vételárának 25%-a szükséges.

A támogatás iránti igényt a lakhely szerinti fővárosi és megyei kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Szociális és Gyámügy Osztályánál kell benyújtani, melyre évente kétszer van lehetőség.

Támogatásra jogosultak a súlyos mozgáskorlátozott személyek, értelmi fogyatékos, autista, látási-, valamint hallási fogyatékos, továbbá a kromoszóma-rendellenességgel élő emberek.

A támogatással megvásárolt gépkocsi forgalomba helyezési, illetve átírási költségei minden esetben a jogosultat terheli, összege az aktuális adó- és illetékszabálynak megfelelően változhat.

A szükséges dokumentumokat a kormányhivatalok által rendszeresített kérelemnyomtatványok tartalmazzák, amelyek elérhetőek az illetékes hivataloknál személyesen vagy letölthetőek a hivatalok honlapjáról.

Kölcsönszerződés megkötéséhez szükséges iratok listája:

1. Jogosultságot megállapító határozat

2. Aláírt szándéknyilatkozat (letölthető nyomtatvány)

3. Fényképes azonosító okiratok,amelyek lehetnek:

4. Adókártya, vagy igazolás adóazonosító jelről

5. Jövedelemigazolás, melynek elfogadható formái:

6. Állandó lakcímre szóló, egy hónapnál nem régebbi közüzemi számla, és az ahhoz tartozó befizetés igazolása. Amennyiben a közözemi számla nem az ügyfél, vagy a vele azonos lakcímen élő házastárs/élettárs/szülő/gyermek nevére szól, minden esetben szükséges egy nyilatkozat, amelyben a számlán szereplő személy nyilatkozik, hogy a közüzemi számlákat ügyfelünkkel közösen fizetik.

7. Szállítást végző személy nyilatkozata

8. Forgalmi engedély és Eurotax másolata (használt autó esetén)

A jogosult törvényes képviselője (Szállítást végző személy határozat alapján) esetén ugyanúgy a fenti dokumentumok szükségesek.

Minihitel termék esetében az 5. és 6. számú dokumentumok benyújtása nem szükséges!

Exit mobile version