Meghatalmazás minták 2019! >>> céges, ügyvédi és banki ügyintézéshez, minta letöltés

Meghatalmazás minták 2019 >>> céges, ügyvédi és banki ügyintézéshez, minta letöltés Pdf dokumentumok ingyenes letöltése !

Nagyon fontos tudni azt, hogy az általános meghatalmazásnak szigorú tartalmi és alaki követelményei vannak, hiszen a meghatalmazás általában azoknak a jogszabályoknak kell megfeleljen, mint egy szerződés. Például, amikor a meghatalmazás egy ingatlan adásvételének intézésére jogosítja fel a meghatalmazottat, ez csakis egy közokirat, vagy egy ügyvéd által ellenjegyzett magánokirat lehet. Az általános meghatalmazás csak írásban érvényes. Fontos tudni, hogy mielőtt elkészítjük az okiratot, tájékozódni kell, hogy milyen ügyben kívánunk majd más helyett eljárni, mert például a bankok nem fogadnak el általános meghatalmazást, kizárólag olyat, mely az adott, konkrét ügyre vonatkozóan jött létre.

Az általános meghatalmazás szerződés első pontjaként a meghatalmazó pontos személyes adatait kell feltüntetni, ezt követően ugyan így a meghatalmazott adatait. A következő pontban a meghatalmazó nyilatkozik arról, hogy meghatalmazott nevében és helyette teljes jogkörben eljárhat. Meg kell határozni, hogy a meghatalmazás az adott naptól visszavonásig él, de bármelyik fél halálával megszűnik. Az általános meghatalmazás végén szerepelni kell mindkét fél saját kezű aláírásának, valamint két tanú aláírásával válik a meghatalmazás hitelessé és érvényessé.

Meghatalmazásminták

Kapcsolódó anyagok
Letölthető dokumentumok

Eseti meghatalmazásminta magánszemély, egyéni vállalkozó meghatalmazó részére (120KB)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük