Hírközpont – hírek

Mi kell a sikeres kazán pályázathoz ? fűtéskorszerűsítés, kazáncsere, energetikai pályázat feltételei, részletei 2015/2016

Csak a lakás tulajdoni lapján szereplő, magyar adószámmal rendelkező magánszemély indulhat azon a pályázaton, amelyet hétfőn késő délután hirdetett meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és amelyhez többek között a kivitelezővel kötött, tételes költségtervet tartalmazó szerződést és a kevesebb szén-dioxid kibocsátást alátámasztó energetikai tanúsítást is csatolni kell. A sok utánajárás miatt érdemes gyorsan nekikezdeni a pályázat elkészítésének, hiszen az október 22-től megnyíló 1 milliárd forintos pályázati „ablakot” bármikor bezárhatják, amint a nem túl nagy keretösszeg kimerül. A részletes útmutató világossá teszi, hogy a pályázat 40 százalékos, legfeljebb bruttó 650 ezer forintos támogatási intenzitás mellett csak új kondenzációs gázkazán beépítésére, illetve meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítésére vonatkozik, bizonyos elszámolható költségek mellett. Az alábbiakban a 25 oldalas pályázati útmutató főbb elemeit mutatjuk be, így érdemes a teljes kiírást részletesen tanulmányozni.

 

Mielőtt nekifognál – Néhány buktató:

A pályázat néhány fontosabb jellemzői

A támogatható személyek köre

A támogatható tevékenységek köre

A pályázat keretében minden olyan, a kazáncserével összefüggő tevékenység támogatható, melynek széndioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energia-megtakarítást eredményező hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítással igazolható:

Az elszámolható költségek köre

1.) Kivitelezési költségek (anyag+munkadíj)

1.A.) Anyagköltségek

1.B.) Munkadíj

Szakértői díjak

Nem elszámolható költségek köre

Amit mindenképpen csatolni kell szkennelve:

Exit mobile version