Országos időjárás előrejelzés

Országos időjárás előrejelzés

Hétfő szeptember 29

A reggeli, kora délelőtti órákban itt-ott még lehet köd, ezt leszámítva az ország nagy részén ismét többórás zavartalan napsütés várható. Napközben a Dunántúlon a déli szél helyenként megélénkül.A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 23 fok között valószínű, késő estére 9, 15 fokig hűl a levegő.

Kedd, szeptember 30. A párásság, ködfoltok megszűnése után felhőtlen vagy derült, csapadékmentes idő lesz. A változó irányú szél gyenge marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.
Szerda, október 01. Észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de a déli tájakon még többórás napsütésre számíthatunk. Késő délutántól kisebb eső, zápor előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.
Csütörtök, október 02. A nap első részében erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szakadozik, csökken a felhőzet, és az ország északnyugati felén délután már hosszabb időre is kisüt a nap. Elszórtan eső, zápor kialakulhat. Az északira forduló szél a Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.
Péntek, október 03. A változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap, főleg délen még zápor előfordulhat. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. Éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható. (Északkeleten reggel néhol gyenge talaj menti fagy előfordulhat. A foltokban előforduló köd kora délelőtt feloszlik.