Vissza nem térítendő állami támogatás 2018/2019 >>> így kaphatja meg!

Vissza nem térítendő állami támogatás 2018/19 >>> így kaphatja meg!

Most 4 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaphat! Így juthat hozzá!

Figyelem – 4 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás! Így juthat hozzá!

4 millió Ft-ot dob ki az ablakon, aki nem él ezekkel a lehetőségekkel

Igen kedvező pozícióban van az, aki ma lakást szeretne vásárolni, mert eddig még soha  nem állrendelkezésre  olyan nagy mértékű támogatás, mint jelenleg:

Csok

Lakástakarék

Érdemes tájékozódni és minden lehetőséget igénybe venni, mert még sokszor  használt lakás vásárlása esetében is 1-9 millió Ft közötti összeget kaphat.

Az alábbiakban egy átlagos család példáján keresztül bemutatjuk, hogyan segíthetnek az állami támogatások a lakásvásárlást megelőző és az azt követő időszakban.

Az ingatlan vásárlást megelőző időszakban egyik legnépszerűbb államilag is támogatott megoldása

a Lakástakarék Pénztár (LTP). Nagyon fontos eleme  állami garancia biztonsága  és emellett  a támogatásnak köszönhetően, akár 12%-os éves fix hozamot is elérhetünk.  Egy szerződésnél, 4 év alatt  288 ezer Ft állami támogatást kaphat az ügyfél.. Nagy előnye, hogy családtagokra, még  gyerekekre is köthető a szerződés, így egy időben az igénybe vehető állami támogatás támogatási mérték többszöröse is elérhető.

Lakásvásárlás  esetén  meghatározó szerepet játszhat a  CSOK a támogatás :használt lakás esetén 600 ezer Ft-tól 2,75 millió Ft-ig terjedhet, az összeg mértéke függ a gyermekek számától. Ú j lakás esetében akár 10 millió Ft-ig is terjedhet, és ehhez  10 millió Ft-os 3%-os fix kamatozású támogatott hitel is kapcsolódhat.

A hiteltörlesztés időszakában  nagy segítség lehet a munkáltatótól kapott támogatás, bár több éve lehet élni ezzel a lehetőséggel, mégsem annyira népszerű  a munkáltatói lakáshitel törlesztési támogatás, ennek mértéke  5 év alatt maximum 5 millió Ft lehet. Ha valaki igényelni tudja a támogatási összeg felső határát, akkor jelentős összeget jelenthet havi szinten, ugyanis havi 83 ezer Ft-tal segítheti a családot (keresőnként). Ez azt jelenti, hogy egy közel 14 millió Ft-os 20 éves futamidejű hitel havi törlesztőrészletével egyezik meg.

Az is oka lehet, hogy nem lett annyira népszerű ez a támogatási forma, mert szigorú szabályozása van a munkáltatói lakáshitel törlesztési támogatásnak, és tulajdonképpen a támogatás mértékének az szab gátat hogy nem lehet aránytalanul magas, a fizetéshez képest.

Itt egy jó példa, hogy egy 4 tagú család használt lakást vásárol 20 millió forint értékben

 • 3 lakástakarék szerződést kötött a család a lakásvásárlást megelőzően, így havonta 3×20 ezer Ft-ot fizetek be megtakarításként.
 • a szerződés lejártakor a 4. év végén összesen 810 ezer Ft támogatást kaphatnak, ezzel kiegészülve a megtakarítás, a teljes rendelkezésre álló összeg összesen 3,5 millió forint.
 • két gyermek után használt lakás vásárlásra igénybe tudnak venni1,4 millió Ft-ot vissza nem térítendő CSOK támogatást.
 • 3 millió Ft áll rendelkezésre egyéb megtakarításaikból, s így 12 millió forint a hiányzó összeg a 20 millió Ft-os ingatlan megvásárlásához, ezt az összeget hitelből szeretnék Az ingatlan értékének a  60%-át teszi ki a hitel.

Ha azt vesszük alapul, hogy  család két felnőtt tagja átlagos, havi 160 ezer Ft-os nettó fizetéssel rendelkezik, és még  a munkáltatónál a hiteltörlesztés első 5 évében.havi 16 ezer forintos lakáshitel törlesztési támogatást tudnak elérni.

Így az derül ki, hogy a támogatások mértéke összesen a példában szereplő család esetében 4,2 millió forint. Ez  roppant jelentős összeg a lakás árának 20%-a. A példánkból is kiderül, hogy nagyon fontos előre gondolkodni, pár évet okosan takarékoskodni, így olyan jelentős állami és munkáltatói támogatások vehetők igénybe és megvalósíthatóak az otthonteremtési elképzelések.

5 thoughts on “Vissza nem térítendő állami támogatás 2018/2019 >>> így kaphatja meg!

 1. üdvözlöm

  Érdeklődnék hogy hol lehet jelentkezni erre a vissza nem téritendő támogatásra.
  Üdv. Antal

  1. Üdvözlöm!
   Érdeklődnék, hogy hol lehet igényelni lakásfelújításra a vissza nem térítendő támogatást?
   Köszönettel:
   Erika

 2. Üdvözlöm!
  Hol és hogyan lehetne igényelni lakáfelujitásra, fütéskorszerüsitésre, nyilászárócserére vissza nem téritendő támogatást, és meddig.
  Köszönettel: Bné Judit

 3. Tisztelt Címzett!
  Sajnos nem tudom, hogy kell pályázni. Már régóta keresek olyan embert aki Pályázat írással foglalkozik de sajnos
  nem találok. Tavaly szeptemberben vásároltam egy családi házat, amit fel szeretnék újítani. Az elképzelésem:
  napelemes rendszerrel meg oldott elektromos hálózat, ami teljes mértékben ellátja a házat. Infra paneles fűtést
  szeretnék a házba, elektromos tűzhelyet és meleg víz ellátást, vele együtt, a homlokzat szigetelést és a padlástér szigetelést is megcsináltatnám. Tud-e Valakit ajánlani aki az ügyintézést elvállalja?
  Üdvözlettel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük