Havi 20 ezer forint lehet az új cafeteria-rendszer értékhatára 2017-től

Havi 20 ezer forint lehet az új cafeteria-rendszer értékhatára 2017-től!

Havi 20 ezer forint lehet az új cafeteria-rendszer értékhatára 2017-től, vagyis ekkora összeget adhatnak járulékmentesen a munkavállalóknak – értesült kedden az RTL Klub híradója. Márciusban Orbán Viktor vetette fel a béren kívüli juttatások rendszerének átalakítását, a hírek szerint a jövő hétre el is készülhet a kormány javaslata.

Az RTL Klub információi szerint a húszezer forintos értékhatár a jelenlegi cafeteria átlagának felel meg, úgy tudják, hogy azok a cégek, akik eddig nem adtak béren kívüli juttatást a dolgozóiknak, néhány százalékos béremelés fejében beléphetnének a kedvezményes rendszerbe.

Az új rendszerrel kapcsolatban megkezdődtek az egyeztetések a munkaadók és a munkavállalók képviseleteivel, a hírek szerint elsősorban a munkáltatói oldalnak vannak fenntartásai a tervekkel kapcsolatban. A konkrét törvényjavaslatot legkésőbb egy hét múlva be kell nyújtania a kormánynak a parlament elé – hangzott el a Híradóban.

Az átalakításra azért lehet szükség, mert március elején az Európai Bíróság is elmarasztalta Magyarországot a jelenlegi cafeteria-rendszer miatt, hiszen a kormány néhány éve kiszorította a nagy nemzetközi cégeket a piacról, akik perre mentek. A bírósági ítélet ismeretében március 10-én, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén beszélt először arról Orbán Viktor, hogy készpénzesíteni kell a béren kívüli juttatásokat 2017-től, aminek megvizsgálják a lehetőségét. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a bér egy része után az állam nem szedne be járulékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 + 3 =