Hírközpont – hírek

Forinthitel elszámolás kalkulátor 2016

Forinthitel elszámolás kalkulátor 2016

Forinthitel elszámolási kalkulátor – TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ







fix kamat vagy kamatfelár:


—————————————————

Az adatok T Á J É K O Z T A T Ó jellegűek
Ugyan az MNB a devizahitelek elszámolásához adta ki alábbi közleményét, kérjük, hogy a forinthitel elszámolási kalkulátorunkhoz használata előtt is olvass el azt!

A számítás módja: A kalkulátor havi fix összegű, vagyis ANNUITÁSos törlesztéssel számol a futamidő végéig, vagyis nem veszünk figyelembe kamatperiódusokat, illetve egyéb megállapodásokat (pl. türelmi idő) sem. A pénzintézetek által alkalmazott kezelési költséget a 12 hónapos periódus elején fennálló tőketartozásra számolja és havi részletben hozzáadja a törlesztőrészlethez. Publikus statisztika hiányában ezt az inputértéket a számítás során fixnek vettük.
A kalkulációhoz a jegybank által havonta közölt statisztikák adatait használtuk: lakáscélú és szabad felhasználású hiteleknél az 5 éven túl lejáró, míg a személyi és gépjárműhitelnél az éven túli lejáratokhoz tartozó kamatokat vettük alapul.
A kalkulátor a 2016. júniusi törlesztőrészlet teljesítéséig számol.
A kamatfelár a folyósításkori ügyleti kamat és az adott hónap végén érvényes bankközi kamat különbsége. Ehhez adtuk hozzá a számítás során az adott hónap végén érvényes 3 havi bankközi kamatot (3 havi BUBOR)

Exit mobile version