Ingatlanfedezetű hitelek 2016 – szabad felhasználásra és hitelkiváltásra

Ingatlanfedezetű hitelek 2016 – szabad felhasználásra és hitelkiváltásra

Kezdeti banki díjak, illetve költségek nélkül és kedvező törlesztőrészlet mellett (THM: 6,4%-11,6%) igényelheti ezt az egyszerű és könnyen átlátható szabad felhasználású ingatlanfedezetes-konstrukciót az egyéb feltételek figyelembe vételével.

 

 • kedvező törlesztőrészletek
 • a vonatkozó feltételek szerint induló banki díjak/költségek nélkül 
 • egyszerű és könnyen átlátható forinthitel konstrukció

————————————-

A megfizetendő kamat mértéke a referencia kamatból és az ahhoz hozzáadandó kamatfelárból tevődik össze.

 

ügyleti kamatok meghatározása

 • 3 havi kamatperiódus esetén: 3 havi BUBOR referenciakamathoz kötött kamatozás – az ügyleti kamat az irányadó referenciakamat mértékét a Hirdetményben meghatározott és a szerződésben rögzített kamatfelárral haladhatja meg
 • 12 havi kamatperiódus esetén: 12 havi BUBOR referenciakamathoz kötött kamatozás – az ügyleti kamat az irányadó referenciakamat mértékét a Hirdetményben meghatározott és a szerződésben rögzített kamatfelárral haladhatja meg
 • 3 éves kamatperiódus esetén: kamatperiódus fordulókor a szerződésben rögzített kamatváltozatási mutató alapján változtatható kamat
 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperiódus fordulókor a szerződésben rögzített kamatváltozatási mutató alapján változtatható kamat 

 

 

3 vagy 12 havi kamatperiódusok esetén

A kamatláb az adott kamatperiódus fordulónapján az azt megelőző hónap utolsó munkanapja előtt két nappal érvényes 3 vagy 12 havi BUBOR változását követi. Ez azt jelenti, hogy a kamatperiódus fordulónapjával az új kamatperiódusra érvényes havi törlesztő részlet emelkedhet, illetve csökkenhet is. A kamatfelár mértéke fix marad a futamidő végéig.

 

3 vagy 5 éves kamatperiódusok esetén

A kamatláb értéke a kamatperiódus forduló alkalmával a kamatváltoztatási mutatónak megfelelően változik. A kamatváltoztatási mutató A kamatváltoztatási mutató egy olyan, a bank által nem befolyásolható, tőle független és általa el nem hárítható körülményekben bekövetkező változást objektív módon kifejező, a kamatmódosítás számításának alapjául szolgáló és a nyilvánosság számára hozzáférhető viszonyszám. Ennek a mutatónak az alkalmazhatóságát, illetve összetevői mértékét minden esetben az MNB határozza meg és teszi közzé. A bankok kizárólag a mutató értéke alapján változtathatnak a kamat mértékén mind pozitív, mind negatív irányba.

 

 

igényelhető hitelösszeg

500 ezer – 100 millió forint

 

futamidő

1 – 25 év

 

 

ügyleti kamatláb induló díjas konstrukció esetén

 

 • 3 vagy 12 havi kamatperiódus esetén: 3 vagy 12 havi BUBOR + 4,50-6,8% fix kamatfelár 
 • 3 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat (7,77-10,07%)
 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat (8,27-10,57%)

THM induló díjas konstrukció esetén 6,4-11,6%

 

 

ügyleti kamatláb induló díj nélküli („csak kamattal”) konstrukció esetén

 

 • 3 vagy 12 havi kamatperiódus esetén: 3 vagy 12 havi BUBOR + 4,70-7,00% fix kamatfelár
 • 3 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat (7,77-10,27%)
 • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperióduson belül fix kamat (8,47-10,77%)

THM induló díj nélküli ( „csak kamattal”) konstrukció esetén 6,4%-11,6%

 

A fenti kamat és THM értékeket a 2015. február 1-től érvényes kamatlábak  figyelembe vételével számítottuk.

A kamatokról és kondíciókról részletesen olvashat az aktuális „forint alapú K&H ingatlanfedezetű személyi hitel, K&H törlesztéscsökkentő hitel kondícióiról” Hirdetményben. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

az Ön igényeihez alkalmazkodva

 

 •  induló díj nélkül: ha nem szeretne kezdeti díjakat fizetni válassza üzleti feltételű lakáshitelünket „csak kamattal” mely konstrukció esetében nincsenek kezdeti banki díjak/költségek az alábbiak szerint: 
  • nincs értékbecslési díj (az első alkalommal, egy ingatlanra vonatkozóan) 
  • nincs szerződéskötési díj 
   • nincs tulajdoni lap lekérdezési díj (maximum 2 db, egy ingatlanra vonatkozóan) 
  • nincs térképmásolat lekérdezési díj (ha le lehet tölteni a Takarnet rendszerből, maximum 1 db, és csak egy ingatlan esetében) 
 • induló díjjal: azon ügyfeleink számára, akik az alacsonyabb kamatot részesítik  előnyben induló  díjas üzleti feltételű lakáshitel konstrukciónkat ajánljuk
 • a havi törlesztőrészletben is csak a tőketörlesztést és a kamatot kell fizetnie, a futamidő végéig – nem a normál törlesztéshez kapcsolódó – egyéb havi költséggel nem kell számolnia
 • kamatkedvezmények, melyekkel tovább csökkentheti havi terheit: 
  • 0,5% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha Ön vállalja, hogy legalább a nettó 100 000 forintot elérő jövedelmét visszavonhatatlanul a K&H bankszámlájára – a hitel törlesztőszámlájára – utaltatja a hitel teljes futamideje alatt. Amennyiben a vállalt jövedelem-átutalás megszűnik, a a kamatkedvezmény megszűnik. 
  • 0,1% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból, ha a hitelhez kapcsolódó fedezeti ingatlanra K&H otthonbiztosítást köt, vagy már rendelkezik K&H otthonbiztosítással és a biztosítást a hitel teljes futamideje alatt fenntartja. Amennyiben a biztosítási szerződés megszűnik, a kamatkedvezmény megszűnik. 
  • 0,2% kedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból a futamidő végéig, amennyiben Ön rendszeres díjfizetésű K&H kockázati életbiztosítással rendelkezik, amelynek a hitelösszeg erejéig a Bank a kedvezményezettje vagy K&H élet-társ 2 kockázati életbiztosítást köt hitelfedezeti záradékkal és ezt folyamatos díjfizetéssel fenntartja a hitel futamidejének végéig. A biztosítási szerződés megszűnésével a kamatkedvezmény megszűnik.
  • 0,2% kamatkedvezményre jogosult az a lakossági ügyfél, aki a hitel igénylésekor a K&H Banknál prémium számla- és szolgáltatáscsomag szerződéssel vagy K&H Privát banki szolgáltatás igénybevételére vonatkozó keretszerződéssel rendelkezik – vagy azzal legkésőbb a kölcsön folyósítását követő 1 hónapon belül rendelkezni fog -, valamint az egyéb banki feltételeknek megfelel. A hitelre vonatkozó prémium banki kedvezmény definíciója azonos a bank általános prémium banki szolgáltatások igénybevételi kritériumával. A kamatkedvezmény igénybevételének feltétele a futamidő alatt az érvényes prémium banki szerződés vagy K&H Privát banki szolgáltatás igénybevételére vonatkozó keretszerződés megléte. A kedvezmény a prémium banki szerződés vagy K&H Privát banki szolgáltatás igénybevételére vonatkozó keretszerződés megszűnésével együtt automatikusan megszűnik.
  • A fenti kamatkedvezmények egymással összevonhatók, így a megfelelő feltételek teljesülése esetén 1,00%-kal is csökkentheti ügyleti kamatát, ami azonban nem lehet alacsonyabb, mint 3/12 havi BUBOR + 2,00% a 3/12 havi kamatperiódus esetén, illetve 3 éves kamatperiódus esetén 4,81%, 5 éves kamatperiódusnál 4,95%.
 • Bankunk naptári évente legfeljebb két alkalommal nyújt lehetőséget díjmentes opcionális extra törlesztésre. A díjmentes extra törlesztés maximális mértéke évente egy alkalommal történő előtörlesztés esetén maximum két havi, évente két alkalommal történő előtörlesztés esetén alkalmanként maximum egy havi törlesztőrészletet kitevő összeg lehet.

 

amit még jó tudni, mielőtt dönt

 

 • a kamatperiódus választható: 3 hónap, illetve egy, három, öt év 
 • a kamatperiódus az az időszak, amely alatt hitelének kamata nem változik, így törlesztőrészlete is fix ezen időszak alatt
 • Bankunk kockázat alapú árazást alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a kamat mértéke minden esetben a hitelügylet végső kockázati minősítése alapján kerül meghatározásra. Szabad felhasználású hitelek esetében 4 különböző ügyletminősítési kategóriát hoztunk létre induló díjas illetve „csak kamatos” konstrukció esetén is. A különböző ügyletminősítési kategóriákhoz tartozó kamatszintekről a Hirdetményeinkben tájékozódhat.
 • 0,5% kamatkedvezményt nyújtunk az ügyleti kamatból azon ügyfelek részére, akik vállalják, hogy legalább a mindenkori havi bruttó minimálbér 65%-át elérő összegű jövedelmüket K&H lakossági bankszámlára utaltatják a hitel teljes futamideje alatt.
 • a hitel összege legfeljebb a fedezet forgalmi értékének 80%-a és hitelbiztosítéki értékének 50%-a közül az alacsonyabb érték lehet
 • idegen banki hitelkiváltás esetén 50 százalék a maximális finanszírozási arány (vagyis a hitelösszeg és a fedezetként felajánlott ingatlan hitelbiztosítéki értékének aránya)
 • a termék igénybevételéhez vagyonbiztosítás szükséges
Tipikus szerződésminták a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény 5. § (4) bekezdésében foglaltaknak szerint – szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében.
 
A szerződésmintához induló díjas konstrukciót vettünk alapul, 3 havi kamatperiódussal, K3 kockázati besorolással, kamatkedvezmények nélkül.
 

 

Be the first to comment on "Ingatlanfedezetű hitelek 2016 – szabad felhasználásra és hitelkiváltásra"

Leave a comment