Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) Címe, telefonszáma, elérhetősége !

 

Kapcsolat

 

Nemzeti Eszközkezelő Zrt.
Székhely: 1024 Budapest, Margit krt. 85-87.
Kék szám: (06-40) 100 444
Ügyfélszolgálati telefonszám: (06-1) 795 5100
Email: info@netzrt.hu
Cégjegyzék szám: 01-10-047165
Adószám: 23501904-2-43

 

 

 

Jogosultsági feltételek

 

A NET program jogszabályok által meghatározott feltételei közt többféle elem is szerepel. A feltételek egy része az ingatlanra és a hitel összegére, egy másik része a szociális rászorultságra vonatkozik. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. csak akkor vásárolhatja meg az ingatlant, ha az összes feltétel teljesül. A jogszabályi feltételektől eltérni nem lehet.

 

A törvényi feltételek meglétét a hitelt nyújtó bank ellenőrzi.

 

Milyen feltételek vonatkoznak az ingatlanra és a jelzáloghitelre?

 

 

 

Eddig 3 100 ingatlanfelajánlást fogadott be a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. – közölt Németh Lászlóné egy írásbeli kérdésre adott válaszában.

 

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) honlapján található adatok alapján 2013. első negyedévében 110 670 jelzálogjoggal terhelt lakóingatlan esetében állt fenn több mint 90 napos késedelem a forint- és devizaalapú lakáshitel-szerződésből eredő, lejárt tartozás megfizetésében. A Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt. programjába azok a hiteladósok csatlakozhatnak, akik 180 napos késedelemben állnak, ezért a PSZÁF adata nem összevethető a NET-programba bekerült adások számával – írja Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Józsa István MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

 

Arra a kérdésére, hogy hány bajba jutott devizahitelesen segített eddig az Eszközkezelő, Németh Lászlóné közölte, 2013. március végéig megközelítőleg 3 100 ingatlan-felajánlást fogadott be a NET, a beérkezett ügyleteknél folyamatos a szerződéskötés, amelynek ütemét a törvényi határidők és a kötelezően végrehajtandó feladatok szabják meg. „Az Eszközkezelő már önmagában a befogadással is segíti a devizahiteleseket, hiszen ezzel elhárul az a veszély, hogy a rászorulók elveszítsék lakhatásukat. A törvény ugyanis kimondja, hogy a hitelt nyújtó pénzügyi intézménynek ilyenkor fel kell függesztenie a végrehajtási eljárást” – írja a miniszter.

 

Németh Lászlóné válaszában kifejti, az eddigi ingatlan-felajánlásokból mintegy 1 400 ügyet zártak le, ezekben az esetekben megtörtént az adásvételi és bérleti szerződések aláírása. „A felajánlások száma – az ügyfelek és a bankok aktivitásától függően – folyamatosan emelkedik , ezért az ismertetett adatok pusztán az éppen aktuális helyzetről adnak pillanatfelvételt” – mutat rá.

 

A megvásárolandó ingatlanok számát az államháztartás teherviselő képességéhez szükséges igazítani, 2013-ban 33 milliárd forint áll az Eszközkezelő rendelkezésére ingatlanvásárlás céljából. A költségvetési lehetőségek idén tették lehetővé, hogy kiszélesedjen a NET-programba bevonható rászorulók köre, e célt szolgálja az Országgyűlés által április 22-én elfogadott törvénymódosítás – írja a miniszter.

 

 

 

Be the first to comment on "Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) Címe, telefonszáma, elérhetősége !"

Leave a comment