Hírközpont – hírek

Ingatlanfedezetű hitelek 2016 – szabad felhasználásra és hitelkiváltásra

Ingatlanfedezetű hitelek 2016 – szabad felhasználásra és hitelkiváltásra

Kezdeti banki díjak, illetve költségek nélkül és kedvező törlesztőrészlet mellett (THM: 6,4%-11,6%) igényelheti ezt az egyszerű és könnyen átlátható szabad felhasználású ingatlanfedezetes-konstrukciót az egyéb feltételek figyelembe vételével.

 

  • kedvező törlesztőrészletek
  • a vonatkozó feltételek szerint induló banki díjak/költségek nélkül 
  • egyszerű és könnyen átlátható forinthitel konstrukció

————————————-

A megfizetendő kamat mértéke a referencia kamatból és az ahhoz hozzáadandó kamatfelárból tevődik össze.

 

ügyleti kamatok meghatározása

  • 3 havi kamatperiódus esetén: 3 havi BUBOR referenciakamathoz kötött kamatozás – az ügyleti kamat az irányadó referenciakamat mértékét a Hirdetményben meghatározott és a szerződésben rögzített kamatfelárral haladhatja meg
  • 12 havi kamatperiódus esetén: 12 havi BUBOR referenciakamathoz kötött kamatozás – az ügyleti kamat az irányadó referenciakamat mértékét a Hirdetményben meghatározott és a szerződésben rögzített kamatfelárral haladhatja meg
  • 3 éves kamatperiódus esetén: kamatperiódus fordulókor a szerződésben rögzített kamatváltozatási mutató alapján változtatható kamat
  • 5 éves kamatperiódus esetén: kamatperiódus fordulókor a szerződésben rögzített kamatváltozatási mutató alapján változtatható kamat 

 

 

3 vagy 12 havi kamatperiódusok esetén

A kamatláb az adott kamatperiódus fordulónapján az azt megelőző hónap utolsó munkanapja előtt két nappal érvényes 3 vagy 12 havi BUBOR változását követi. Ez azt jelenti, hogy a kamatperiódus fordulónapjával az új kamatperiódusra érvényes havi törlesztő részlet emelkedhet, illetve csökkenhet is. A kamatfelár mértéke fix marad a futamidő végéig.

 

3 vagy 5 éves kamatperiódusok esetén

A kamatláb értéke a kamatperiódus forduló alkalmával a kamatváltoztatási mutatónak megfelelően változik. A kamatváltoztatási mutató A kamatváltoztatási mutató egy olyan, a bank által nem befolyásolható, tőle független és általa el nem hárítható körülményekben bekövetkező változást objektív módon kifejező, a kamatmódosítás számításának alapjául szolgáló és a nyilvánosság számára hozzáférhető viszonyszám. Ennek a mutatónak az alkalmazhatóságát, illetve összetevői mértékét minden esetben az MNB határozza meg és teszi közzé. A bankok kizárólag a mutató értéke alapján változtathatnak a kamat mértékén mind pozitív, mind negatív irányba.

 

 

igényelhető hitelösszeg

500 ezer – 100 millió forint

 

futamidő

1 – 25 év

 

 

ügyleti kamatláb induló díjas konstrukció esetén

 

THM induló díjas konstrukció esetén 6,4-11,6%

 

 

ügyleti kamatláb induló díj nélküli („csak kamattal”) konstrukció esetén

 

THM induló díj nélküli ( „csak kamattal”) konstrukció esetén 6,4%-11,6%

 

A fenti kamat és THM értékeket a 2015. február 1-től érvényes kamatlábak  figyelembe vételével számítottuk.

A kamatokról és kondíciókról részletesen olvashat az aktuális „forint alapú K&H ingatlanfedezetű személyi hitel, K&H törlesztéscsökkentő hitel kondícióiról” Hirdetményben. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

az Ön igényeihez alkalmazkodva

 

 

amit még jó tudni, mielőtt dönt

 

Tipikus szerződésminták a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény 5. § (4) bekezdésében foglaltaknak szerint – szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében.
 
A szerződésmintához induló díjas konstrukciót vettünk alapul, 3 havi kamatperiódussal, K3 kockázati besorolással, kamatkedvezmények nélkül.
 

 

Exit mobile version