Decemberben így érkezik a családi pótlék! Hivatalos bejelentés a dátum változásról:

VÁLTOZÁS JÖN A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL! Már biztos – be is jelentették!

  • Előbb jönnek az utalások! Ezeket a pénzeket küldik ki most előbb!

   A decemberi családtámogatási ellátások – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – idén is karácsony előtt megérkeznek a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre.

   • családi pótlék,
   • gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), és a
   • gyermeknevelési támogatás (gyet).

   Bankszámlára december 22-én, lakcímre pedig december 22-én vagy 23-án érkezik meg a pénz.

   Az ellátások kifizetése legkésőbb december 23-ig megtörténik – közölte az államtitkár, hozzátéve: a családtámogatási ellátások előrehozott utalása körülbelül 1 millió 180 ezer családot érint.
A legfontosabb kérdések, hogy mennyi az összege és mikor jön meg az alanyi jogon minden magyar állampolgárságú szülőnek járó támogatás, amit az állam nevelési ellátás vagy iskoláztatási ellátás formájában nyújt.

Decemberben dupla az összege, de januárban nem jön:

az egy gyerekesek 24,400ft-ot kapnak

a kettő gyerekesek 26,600ft-ot

a három vagy több gyerekesek pedig 96,000ft-ot kapnak karácsony előtt idén is.A korábbi, egységes családi pótlékot (CSP) bontott két részre néhány éve az állam, így most már a gyermek korától függően nevelési ellátásról (iskolás kor előtt) és iskoláztatási ellátásról (gyermek betöltötte a tanköteles kort) beszélünk.

Mennyi az összege?
Jelenleg 12.200 forint a legalacsonyabb, 25.900 forint a legmagasabb folyósított összeg havonta. A folyósított összeg függ a gyermekek számától, attól, hogy egyedülálló-e a nevelő szülő, vagy teljes családban nevelkedik a gyermek, illetve egészséges vagy tartósan beteg gyermekről van szó.