Kivezetik az ársapkákat és ez jön helyette:

A kereskedők már nagyon várják, hogy végre kivezessék a 2021 őszétől érvényben lévő ársapkákat, mert azok jelentős veszteséget generálnak költségvetésükben. Igaz, ezt az árstop alá nem tartozó termékek árának emelésével részben ellensúlyozni tudják, ami viszont emeli a pénzromlás tempóját  – írják ebben a cikkben.

Árstop helyett „Éléskamra programot” akarnak.

A piacidegen hatósági ár megszüntetése legkorábban április végén várható. A kormány kommunikációja szerint ugyanis akkor kerülhet sor az intézkedés kivezetésére, ha lassulni látszik az infláció. Miután a februári adatok – a januári 25,7 százalékról 25,4 százalékra esett a pénzromlás mértéke – azt mutatják, talán elérkezett a trendforduló, elképzelhető, hogy az infláció jelentős mérséklődésének köszönhetően a kormány május elejétől kivezeti az ársapkákat.
Nagy kérdés azonban, hogy mi lesz azokkal a milliókkal, akiknek valóban szükségük van az alapvető élelmiszerek kedvezményes vásárlására. A mostanáig napvilágot látott információk szerint erre nincs elképzelése a kormánynak. Van viszont Róna Péternek, aki egy, az Egyesült Államokban 80 éve futó szociális programra épülő hazai rendszerrel segítené az árstopok kivezetését követően a legszegényebb másfél millió magyar egészséges élelmezését – írja  a családi pénzügyek.