Korkedvezményes nyugdíj 2018 : Tárgyalnának a korkedvezményes nyugdíjról

Korkedvezményes nyugdíj 2018 : Tárgyalnának a korkedvezményes nyugdíjról

 

Akcióegységbe tömörültek a közlekedési szakszervezetek a korkedvezményes nyugdíj ügyének rendezése érdekében; ha nem kezdődnek érdemi tárgyalások, sztrájkot hirdetnek –  mondta el a Mozdonyvezetők Szakszervezetének alelnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Dancsa Attila hozzátette: az egységbe tömörült 10 szakszervezet nyílt levélben fordul Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárához, hogy a kormányzat minél előbb kezdje meg az érdemi tárgyalásokat a kérdésben.

Dancsa Attila hangsúlyozta: a korkedvezményes nyugdíj körül kialakult jelenlegi helyzetet elsősorban tárgyalásos megoldással szeretnék kimozdítani a holtpontról, de amint azt a levélben is jelezték, ha nem kezdődnek el az érdemi tárgyalások, a szakszervezetek sztrájkot hirdetnek.

(Forrás: MTI)

1 Comment on "Korkedvezményes nyugdíj 2018 : Tárgyalnának a korkedvezményes nyugdíjról"

  1. Azt szeretném megkérdezni hogy a nők 40 éves nyugdijkedvezmenyebe miért nem számítják bele a szülők ápolási idejét. Az is munka, mint aki a gyerekkel van otthon. Viszont arra nincs kedvezmény, hogy nem vettük igénybe a szülési 3 éves szabadságot, hanem dolgoztunk. A 12 órás folyamatos ejszakas-nappalos műszakra sem jár semilyen kedvezmény. Úgy tudom ,hogy a két gyerek után sem kapunk egy-egy év kedvezményt.

Leave a comment