Vissza nem térítendő állami támogatás 2018/2019 >>> így kaphatja meg!

By | 2017-05-17

Vissza nem térítendő állami támogatás 2018/19 >>> így kaphatja meg!

Most 4 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaphat! Így juthat hozzá!

Figyelem – 4 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás! Így juthat hozzá!

4 millió Ft-ot dob ki az ablakon, aki nem él ezekkel a lehetőségekkel

Igen kedvező pozícióban van az, aki ma lakást szeretne vásárolni, mert eddig még soha  nem állrendelkezésre  olyan nagy mértékű támogatás, mint jelenleg:

Csok

Lakástakarék

Érdemes tájékozódni és minden lehetőséget igénybe venni, mert még sokszor  használt lakás vásárlása esetében is 1-9 millió Ft közötti összeget kaphat.

Az alábbiakban egy átlagos család példáján keresztül bemutatjuk, hogyan segíthetnek az állami támogatások a lakásvásárlást megelőző és az azt követő időszakban.

Az ingatlan vásárlást megelőző időszakban egyik legnépszerűbb államilag is támogatott megoldása

a Lakástakarék Pénztár (LTP). Nagyon fontos eleme  állami garancia biztonsága  és emellett  a támogatásnak köszönhetően, akár 12%-os éves fix hozamot is elérhetünk.  Egy szerződésnél, 4 év alatt  288 ezer Ft állami támogatást kaphat az ügyfél.. Nagy előnye, hogy családtagokra, még  gyerekekre is köthető a szerződés, így egy időben az igénybe vehető állami támogatás támogatási mérték többszöröse is elérhető.

Lakásvásárlás  esetén  meghatározó szerepet játszhat a  CSOK a támogatás :használt lakás esetén 600 ezer Ft-tól 2,75 millió Ft-ig terjedhet, az összeg mértéke függ a gyermekek számától. Ú j lakás esetében akár 10 millió Ft-ig is terjedhet, és ehhez  10 millió Ft-os 3%-os fix kamatozású támogatott hitel is kapcsolódhat.

A hiteltörlesztés időszakában  nagy segítség lehet a munkáltatótól kapott támogatás, bár több éve lehet élni ezzel a lehetőséggel, mégsem annyira népszerű  a munkáltatói lakáshitel törlesztési támogatás, ennek mértéke  5 év alatt maximum 5 millió Ft lehet. Ha valaki igényelni tudja a támogatási összeg felső határát, akkor jelentős összeget jelenthet havi szinten, ugyanis havi 83 ezer Ft-tal segítheti a családot (keresőnként). Ez azt jelenti, hogy egy közel 14 millió Ft-os 20 éves futamidejű hitel havi törlesztőrészletével egyezik meg.

Az is oka lehet, hogy nem lett annyira népszerű ez a támogatási forma, mert szigorú szabályozása van a munkáltatói lakáshitel törlesztési támogatásnak, és tulajdonképpen a támogatás mértékének az szab gátat hogy nem lehet aránytalanul magas, a fizetéshez képest.

Itt egy jó példa, hogy egy 4 tagú család használt lakást vásárol 20 millió forint értékben

 • 3 lakástakarék szerződést kötött a család a lakásvásárlást megelőzően, így havonta 3×20 ezer Ft-ot fizetek be megtakarításként.
 • a szerződés lejártakor a 4. év végén összesen 810 ezer Ft támogatást kaphatnak, ezzel kiegészülve a megtakarítás, a teljes rendelkezésre álló összeg összesen 3,5 millió forint.
 • két gyermek után használt lakás vásárlásra igénybe tudnak venni1,4 millió Ft-ot vissza nem térítendő CSOK támogatást.
 • 3 millió Ft áll rendelkezésre egyéb megtakarításaikból, s így 12 millió forint a hiányzó összeg a 20 millió Ft-os ingatlan megvásárlásához, ezt az összeget hitelből szeretnék Az ingatlan értékének a  60%-át teszi ki a hitel.

Ha azt vesszük alapul, hogy  család két felnőtt tagja átlagos, havi 160 ezer Ft-os nettó fizetéssel rendelkezik, és még  a munkáltatónál a hiteltörlesztés első 5 évében.havi 16 ezer forintos lakáshitel törlesztési támogatást tudnak elérni.

Így az derül ki, hogy a támogatások mértéke összesen a példában szereplő család esetében 4,2 millió forint. Ez  roppant jelentős összeg a lakás árának 20%-a. A példánkból is kiderül, hogy nagyon fontos előre gondolkodni, pár évet okosan takarékoskodni, így olyan jelentős állami és munkáltatói támogatások vehetők igénybe és megvalósíthatóak az otthonteremtési elképzelések.

3 thoughts on “Vissza nem térítendő állami támogatás 2018/2019 >>> így kaphatja meg!

 1. Kovacsity Antal

  üdvözlöm

  Érdeklődnék hogy hol lehet jelentkezni erre a vissza nem téritendő támogatásra.
  Üdv. Antal

  Reply
  1. Czirbik Erika

   Üdvözlöm!
   Érdeklődnék, hogy hol lehet igényelni lakásfelújításra a vissza nem térítendő támogatást?
   Köszönettel:
   Erika

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 2 =