2018-tól nagyon sokaknak kell kazánt cserélnie: életbe léptek az új változtatások!

2018-tól nagyon sokaknak kell kazánt cserélnie: életbe léptek az új változtatások!

Az már korábban is ismeretes volt, és a média is nagyvonalúan terjesztette a hírt, hogy 2016. július 1-jétől az ingatlanokban már kizárólag csak kondenzációs kazánok szerelhetők fel.

Ami nem kis megterhelést jelent azoknak, akiknek be kell ruházni erre a készülékre.

Azok is akik gázzal fűtenek, és hagyományos kazánnal rendelkezők is gyűjtögethetnek, mert bizony nem örökéletűek a kazánok.

2018-tól nagyon sokaknak kell kazánt cserélni! Majdnem 3 millió magyart is érinthet ez a kérdés a változások miatt.

Ne örüljenek, mert nem járnak sokkal jobban a kik társasházban lakók sem, bár nyertek egy kis időt. Ha 10 kW-os vagy az alatti fűtőkészülékekre és a 30 kW névleges teljesítményű vagy az alatti kombi kazánokat használnak, amelyek gyűjtőkéményhez csatlakoznak, 2018-tól nekik is lépniük kell , derült ki a hvg. hu cikkéből.

Előbb- utóbb cserére szorul a Magyarországon lévő 2,6 millió kazán, jó esetben, egy azonos típusból még az alkatrészeket ki lehet szerelni, de ezek is csak ideig-óráig nyújtanak megoldást, de ha talál az ember egy jó szerelőt, akkor kapaszkodjon bele, el ne engedje, mert itthon már egyre kevesebb van belőlük.

A kazán lecserélése hihetetlenül költséges mulatság, de így zajlik a körülbelüli menete a dolognak:

Eőször is, szükség van gáztervre, melynek 50-60 ezer forint a díja. Ha találtunk olyan szakembert, aki megírja a tervet (10-15 napot érdemes rá számolni), akkor jöhet 12.000 forinttól a felülvizsgálat a kéményseprőktől, azután következik a kéménybélelés, átalakítás,ennek métere kb.10.000 forinttól kezdődik.

Ha ezzel kész vagyunk, , jöhet a kazán maga, amelynek ára nagyságrendileg 200.000-2.000.000 között van, ehhez számolhatjuk nyugodtan a felszerelés munkadíját 25-50.000 forint.

A beüzemeléshez szakszerviz kell, ennek díja , 15-40.000 forint körüli összeg lehet.

Itt nincs vége, szükség van egy EPH (egyen potenciálra hozás) jegyzőkönyvre is, ez már 12-20.000 forint körüli potom áron megúszható.

Ez kötelező elem bármilyen új és régi gáz bekötésénél, üzembe helyezésnél, érintésvédelem szempontból.

Be the first to comment on "2018-tól nagyon sokaknak kell kazánt cserélnie: életbe léptek az új változtatások!"

Leave a comment