Árstop – szinte biztos, hogy meghosszabbítja a Kormány!

Ha a kormány arra vár, hogy érezhetően csökkenjen az infláció, az csak az év második felében jöhet el – vélekednek gazdasági elemzők. Márpedig – mint azt Gulyás Gergely miniszter legutóbb kijelentette – ha ettől függ az árstopok kivezetése, akkor az április 30-áig érvényes intézkedés végső határideje nemhogy 3 hónapra, de akár fél évre is kitolódhat.

Április közepén, tehát nagyjából két hét múlva dönt a kormány az árstopok meghosszabbításáról. Bár idáig úgy tűnt, lezárul a rögzített árak kora Magyarországon, a kormányzati megszólalások alapján egyre nagyobb az esélye, hogy a kabinet további három hónappal kitolja az élelmiszerekre vonatkozó árstopot, amelynek jelenlegi határideje 2023. április 30.

A múlt heti Kormányinfón újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, a kabinet fenntartja azokat az intézkedéseket, amelyek a drágulás mérséklését szolgálják, így az árstopok is addig maradnak, amíg érezhetően nem csökken az infláció idehaza – írja a hitelfórum.hu.