CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNY 2018 – VÁLTOZÁS JÖN!

CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNY 2018 – VÁLTOZÁS JÖN!

CSALÁDOK FIGYELEM! TÖBB EZER CSALÁDNAK KÖTELEZŐ ERRŐL NYILATKOZNI! A LEGTÖBBEN NEM TUDNAK RÓLA, PEDIG HA NEM TESZIK MEG ÉS  VÉGÉN 144 EZER FORINTOT KELL BEFIZETNIÜK!!!!
Gyorsan nyilatkozzon, hogy elkerülje a bajt!

Családok nagyon figyeljetek! Azoknak a családoknak, akiknek a gyermeke most érettségizett a munkáltatónál módosító nyilatkozatot kell tenni, mégpedig azonnal! (már júliusban meg kellett volna tenni)Ugyanis ezek a családok év elején nyilatkoztak, arról, hogy családi adókedvezményt kívánnak igénybe venni a gyermekük után, ezt kell most módosítani, hiszen az érettségizett gyermek után már nem jár családi pótlék, és ilyenformán családi adókedvezmény sem!A munkáltató magától nem fogja tudni ezt a változást, így azt a kedvezmény érvényesítőjének kell jeleznie a munkáltatója felé.

Aki nem teszi meg a módosítást és továbbra is felveszi a pénzt, az jogalap nélkül teszi, meg így év végén vissza kell fizetnie és ha a visszafizetendő összeg 10 ezer forint felett lesz (márpedig efelett lesz), akkor még egy 12%-os büntető kamattal is számolni kell!

Ez a hiba egy egy kétgyermekes család esetében havonta 20.000,-Ft adóhátralékot képez, így ha év végéig nem nyilatkoznak a munkáltatójuknak a változásról, akkor 120.000,-Ft adóhátralékot halmoznak fel, és ezzel együtt 14.400.-Ft bírságot kell majd megfizetniük.

Egy háromgyermekes családnál már több százezres összegre is rúghat az adótartozás, amit utólag még részletekben sem könnyű rendezni az adóhatóság felé.

Korábbi cikkünk :

Családi kedvezmény >>>

 

Vélemény, hozzászólás?