Elfogadták: Itt az új pénztámogatás, most havi 150 ezer forint jár 6 hónapig!

Elfogadták: Itt az új pénztámogatás, most havi 150 ezer forint jár 6 hónapig!

A kormány újabb 1 milliárd forintot biztosít a mobilitás segítésére.

Így idén is elérhető lesz az utazási-és lakhatási támogatás, valamint a közfoglalkoztatásból a versenyszférába program. Utazási támogatást azok az álláskeresők vehetnek igénybe 6 hónapon keresztül, akik számára a felajánlott munkalehetőség esetében a munkavégzés helye eltér az állandó lakóhelyüktől. Ha a munkavégzés helye 10-60 km közötti távolságban található, úgy minden teljes 10 km után a minimálbér 5%-nak megfelelő összeg kapható – írja a portál.

Lakhatási támogatás 6 hónapon át azok számára elérhető, akik munkavégzésének helye legalább 60 km-re található lakhelyüktől. Az érintettek lakásbérletükhöz legfeljebb havi 162.400 Ft-ot vehetnek igénybe.
A közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiaci elhelyezkedésének ösztönzése érdekében újraindul a közfoglalkoztatásból a versenyszférába támogatás.

A közfoglalkoztatásból kilépők havi 45.600 Ft elhelyezkedési juttatást vehetnek igénybe.

A támogatás egészen addig jár, ameddig az érintettek közfoglalkoztatási jogviszonya fennállt volna. A programokat a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinálása mellett a vármegyei (fővárosi) kormányhivatalok és járási (fővárosi kerületi) hivatalok hajtják végre 2023. december 31-ig, a szükséges dokumentumok a foglalkoztatási portálon elérhetők.