Vágó István elpanaszolta: „A nyugdíjam felét elviszi a fűtésszámla”

Minden bevételétől „megszabadult” azzal, hogy politikai tisztséget vállalt, ám a döntését így sem bánta meg Vágó István, aki közéleti szerepvállalását egyfajta terápiaként fogja fel.

Az ország kvízmestere volt az első vendége a Blikk Polihisztor című műsorának, amelyben olyan ismert emberekkel beszélgetünk, akik belekóstoltak a politika világába is.
Vágó István a műsorban felidézte, hogy már a rendszerváltás óta részt vett minden kampányban, de – a munkáltatói kérésére – azzal a feltétellel, hogy a szereplése nem kerülhet be az országos médiába. Szerinte ezért is lepte meg az embereket, amikor kiderült, csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz. Úgy érzi, 2010-ben politikai okok miatt rúgta ki a TV2, ezután ráadásul több megbízástól is elesett.

Néha látom a híreket és felforr bennem valami. Ha nem tudom kiadni magamból, az megfekszi a gyomromat és az egészségemre is káros. A lelkemnek ez biztos jót tett, minden egyébnek kevésbé – mondta a Blikk stúdiójában a karrierváltásáról.

Arra a kérdésünkre, hogy a DK hegyvidéki önkormányzati képviselőjeként mennyire él jól, úgy reagált, bő kétszázezer forintot kap, illetve minimálbért a bizottsági munkájáért.
Erre jön még a 200 ezer forintos nyugdíjam. Ennek a felét elviszi a fűtésszámla. Nem fogok panaszkodni, de a nagy pénzek nem ebben vannak.

Vágó a mai napig szeret konfrontálódni, egyik legismertebb csörtéje Puzsér Róberttel volt. Ezzel kapcsolatban elárulta, nem igaz az a vád, hogy anno kiírták neki a megfejtéseket.

A Legyen Ön is milliomos!-ban megtiltották, hogy tudja a műsorvezető a választ. Be voltunk biztosítva a nagy nyeremények esetére: ha valaki elvitte a 40 milliót, a biztosító ennek egy részét fedezte. Ott ült a biztosító embere is, nehogy össze tudjak játszani a játékossal. A számítógépes termet, ahova 30 vagy 50 ezer kérdés be volt táplálva, fegyveres biztonsági őrök vigyázták – idézte fel.

Kivezetik az ársapkákat és ez jön helyette: