FÁJDALMAS VÁLTOZÁS! Új szakaszba léptünk – ÍGY változik meg az ÉLETÜNK SZEPTEMBER 1-TŐL >>>

FÁJDALMAS VÁLTOZÁS! Új szakaszba léptünk –>

ÍGY változik meg az ÉLETÜNK SZEPTEMBERTŐL >>>

9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

A reggel 7 és 8 óra közötti csúcsforgalom idején a közösségi közlekedésben utazók egyharmada diák, főként közép- és felsőoktatásban tanuló. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a budapesti városvezetés ezért azt javasolja az oktatási intézményeknek, hogy csúsztassák el a reggeli kezdést 9 órára, hogy ősztől se alakulhasson ki zsúfoltság a közösségi közlekedésben.

Közlésük szerint erről egyeztetett hétfőn a városvezetés és a BKK, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, tíz budapesti tankerület, az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Budapesten oktatási intézményeket fenntartó egyházak, a felsőoktatási intézmények, a szakképzési centrumok, a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete képviselőivel.

Fajcsák Lajos, a BKK Mobilitásmenedzsmentért felelős igazgatója egy prezentációban mutatta be, hogy a lépcsőzetes kezdéssel 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot a járműveken – tették hozzá. Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a gyakorlatba való átültetésről még tovább egyeztetnek az intézményvezetőkkel.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes beszámolt arról, hogy a munkáltatókkal hasonló fórumot szerveznek, hogy azokon a munkahelyeken, ahol a termelést ez nem befolyásolja, szintén lehetséges legyen a csúsztatott munkakezdés – olvasható a közleményben.-írja a hirado.hu

Hoppá! Erre nem számítottunk! 2020. szeptembertől NAGYON SÚLYOS VÁLTOZÁS JÖN A magyar iskolákban! Olyan ÚJ TÖRVÉNY LÉP ÉLETBE, amin ledöbbensz majd….

Iskolaőrséget hoz létre a kormány – erről is szó volt a csütörtöki kormányinfón. Első körben 500 intézményben lesz iskolaőr, főleg azokban az iskolákban ahol a legsúlyosabb fegyelmi problémák vannak. Az őrök a tantestülethez tartoznak majd, fegyverük nem lesz, de más kényszerítő eszközük igen. Emellett több bűncselekménynél is már 12 éves kortól büntethetők lesznek az elkövetők – hangzott el az M1 Híradójában..

Januárban került fel az internetre egy felvétel, ami a nagykátai ipari szakgimnázium és szakközépiskolában készült. Az egyik diák először az osztály előtt a táblánál kezdte lökdösni az oktatóját, miközben a többi társa buzdította, hogy üsse meg a tanárt.

A pedagógus higgadtan kérte a diákokat, hogy menjenek ki a teremből. Ekkor a fiú ismét közelített felé, majd leköpte.

„Pattintsd be neki az állát köcsög így kicsit.. ” – hallatszik a felvételen.

Ezután pedig az látható a felvételen, hogy a diák felemelt egy fadarabot, és azzal közelített a tanár felé, majd a levegőben elkezdett bokszolni alig néhány centiméterre a tanár arcától.

A fiú a tanár többszöri felszólítására sem ment ki végül a teremből, hanem leült az első sorba.

Ezek a felvételek pedig egy mezőtúri iskolában készültek, ahol papírral verte tanára fejét egy diák. Társa még ennél is tovább ment. A kézfejével többször a pedagógus arca felé ütött, majd egy olyan testmozdulatot tett, mintha fel akarná lökni.

A diákok mobiltelefonjukkal rögzítették, ahogy társaik majdnem megütik, tépik a ruháját és végül papírral csapkodják tanárnőjüket.

Tavaly ősszel egy ehhez hasonló videó is bejárta a közösségi médiát. Akkor egy budapesti iskolában támadtak a diákok tanárukra. A fiatalok először csak sértegették az oktatót, majd egyikük meg is lökte.

Decemberben pedig egy győri szakközépiskolában késelt meg az egyik 17 éves diák egy pedagógust. A tanárnő a hátán és a karján sérült meg.

„A kormány a szerdai ülésén döntött arról is, hogy iskolaőrséget hoz létre”„Az iskolaőr része lesz a tantestületnek, állandó jelleggel jelen lesz az iskolában, és nagyrészt vélhetően korábbi rendőrök töltik majd be a posztot” – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Gulyás Gergely azt mondta: az iskolaőrnél fegyver nem lesz, de más kényszerítő eszközök lehetnek nála, és intézkedési jogosultsága is lesz.

„Az államnak az a feladata, hogy az iskolában a rendet biztosítsa, és a pedagógusokat pedig megvédje. Ma a legtöbb helyen ilyen problémák nincsenek, vannak viszont olyan iskolák és térségek, ahol rendszeresen vannak ilyen fegyelmi problémák, sőt, ahol a tanárral szembeni erőszak is – verbális, vagy akár fizikai – erőszak veszélye is állandóan fenn áll. Nem tűrhető el ez az állapot” –mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter

A tárcavezető hozzátette: kibővítik azoknak a bűncselekményeknek a körét, amelyeknél a büntethetőség alsó korhatára 12 év, és a pedagógusok sérelmére elkövetett összes bűncselekmény ebbe a körbe tartozik majd.

2020 szeptemberétől 500 iskolába küld iskolaőröket a kormány, hogy szavatolja az intézményekben tanulók és tanítók testi épségét. A hirado.hu kíváncsi a véleményére. Egyetért ezzel az intézkedéssel?

Az általános iskolások szeptembertől nem tanulnak az őskorrólAz idén alig fél év alatt átírt, és engedélyezett történelemkönyvekből kimaradt az általános iskolában az őskor vagy Hammurapi törvénykönyve. Helyette lesz viszont magyar őstörténet.

A változásról az ATV Híradónak a Történelemtanárok Egyletének elnöke, Miklósi László nyilatkozott, aki elmondta, hogy az új, elfogadott tankönyvek is csak részben felelnek meg a NAT-nak.

Az ATV Híradó feltette az új történelem tankönyvekkel kapcsolatos kérdéseket a Köznevelésért Felelős Államtitkárságnak is.

“Az említett szervezetek sajnos ezúttal is részesei a szokásos politikai támadásoknak. A politikai támadások hátterében pedig az áll, hogy a módosított Nemzeti Alaptanterv vállaltan hazafias, ezért a baloldal kezdettől támadja azt, ahogy most a tankönyveket is. A módosított Nemzeti Alaptanterv szerint készült tankönyveket az Oktatási Hivatal által felkért 130 szakember, szaktanár fejlesztette ki a kerettantervnek megfelelően ” – írták. – atv.hu