Fontos bejelentés érkezett – Feloldották ezt a tilalmat Magyarországon!

Fontos bejelentés érkezett – Feloldották ezt a tilalmat Magyarországon!

Fontos bejelentés érkezett – Feloldották ezt a tilalmat Magyarországon! Megszüntette az erdőlátogatási tilalmat a Gemenc Zrt., miután a Duna apadása miatt a közvetlen életveszély jelentősen csökkent. Az erdőgazdaság hétfői közleményében ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a túrázni indulók fokozott óvatossággal használják a kijelölt túraútvonalakat.

Főoldal – hírek

Az erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozott. A felázott erdőtalaj még nem száradt meg, így a fakidőlések kockázata sem szűnt még meg.
A Pörbölyi Titán sem közelíthető meg, sok túraútvonal, így a Malomtelelői tanösvény még járhatatlan a mélyebb fekvésű területeken maradt víz miatt. A kialakuló pangó vizekben egyre nagyobb mennyiségű szúnyoglárva jelent meg, így fokozott szúnyoginvázió várható.

A Gemenci Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatai legkorábban július közepén indulnak újra, mert az árvízben több helyen megrongálódott a vasúti pálya, illetve sok fa kidőlt a vasút nyomvonalán. A túraútvonalak járhatóságáról a Gemenc Zrt., illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park hivatalos elérhetőségein informálódhatnak az érdeklődők. További friss hírek >>