Ingyen jogosítvány 2020 Augusztustól: már most lehet jelentkezni itt:

Ingyen jogosítvány 2020 Augusztustól: már most lehet jelentkezni itt:

Ingyen jogosítvány 2020: Négyezren szerezhetnek térítésmentesen jogsit

Négyezren szerezhetnek térítésmentesen nehézgépjárműre szóló jogosítványt, a mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években – közölte Varga Mihály.

A Gépjárművezető képzés munkaviszonyban állók számára II. elnevezésű programmal a már dolgozó személyeket célozzák meg, akiknek munkaerőpiaci helyzete képzéssel előmozdítható.

Varga Mihály közölte, továbbra is jelentős az érdeklődés az egyének és a munkáltatók köréből a gépjárművezetői képzésekre. A kormány ezzel a programmal is támogatja a logisztikai ágazat fejlődését, hiszen a szektor folyamatos munkaerő-utánpótlását biztosítani kell, évente 500-1000 új gépjárművezető munkába állása szükséges a meglévő hiány pótlása mellett – tette hozzá.

A támogatás közvetlen célcsoportjába a magyarországi székhelyű logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások, fuvarozók tartoznak, ennek megfelelően C, C+E, D és GKI kategóriás jogosítvány megszerzését támogatják a tanfolyamok.

A jelentkezők képzése a munkáltatói szándéknyilatkozatok vagy tanulmányi szerződések benyújtása és megkötése után indulhat, a program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, hiszen konkrét igényekre alapozott képzésekkel biztosítja a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerőt – tette hozzá a pénzügyminiszter.

A hatósági képzéseket az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg. A program 2022. december 31-ig tart, jelentkezni a www.ofa.hu honlapon lehet.

Az OFA Nonprofit Kft. örömmel tájékoztatja Önöket, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprészének 2018. évi központi kerete forrásból megvalósuló új programjában továbbra is lehetőséget biztosít támogatott gépjárművezető képzésben való részvételre.

A „Gépjárművezető képzés munkaviszonyban állók számára II.” program célja a kiemelt ágazatokban jelentkező munkaerőigények betöltésének érdekében képzések biztosítása, ezáltal a versenyképesség javítása, fejlesztése, továbbá az állami vagy közfeladatot ellátó szervezeteknél, munkáltatóknál jelentkező munkaerőigények betöltésének segítése.

A program során gépjárművezetői képzések (C, C+E, D és GKI) valósulnak meg 4.000 fő számára, munkáltatókkal együttműködésével történik.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programban való részvételhez szükséges regisztráció az alábbi időpontoktól lehetséges (a pályázó állandó lakhelye szerint):

Régió Megye Regisztráció kezdete
Dél-Dunántúl Baranya, Somogy, Tolna 2020. október 21. 16:00 óra
Közép-Dunántúl Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém 2020. október 23. 00:00 óra
Nyugat-Dunántúl Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala 2020. október 25. 00:00 óra
Észak-Alföld Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg 2020. október 27. 00:00 óra
Dél-Alföld Bács-Kiskun, Békés, Csongrád 2020. október 29. 00:00 óra
Észak-Magyarország Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád 2020. október 31. 00:00 óra
Közép-Magyarország Pest, Budapest főváros 2020. augusztus 2. 00:00 óra