Közel 300 EZER forint támogatás igényelhető már Szeptembertől!!!

Közel 300 EZER forint támogatás igényelhető már Szeptembertől!!!

HIHETETLEN MÉLTÁNYOSSÁG! ÍGY JÁRHAT 2018. JANUÁR 1-TŐL HAVI TÖBB, MINT HAVI 135 EZER FORINT CSUPÁN MÉLTÁNYOSSÁGBÓL! SOK CSALÁDNAK JÁR, CSUPÁN IGÉNYLENI KELL! ITT A HIVATALOS ISMERTETŐ, ERRŐL A 2 ALIG ISMERT LEHETŐSÉGRŐL >>>

ÍGY JÁRHAT 2018. JANUÁR 1-TŐL HAVI TÖBB, MINT HAVI 135 EZER FORINT CSUPÁN MÉLTÁNYOSSÁGBÓL! SOK CSALÁDNAK JÁR, CSUPÁN IGÉNYLENI KELL! ITT A HIVATALOS ISMERTETŐ, ERRŐL A 2 ALIG ISMERT LEHETŐSÉGRŐL >>> 

Milyen esetben lehet a biztosított részére méltányosságból csecsemőgondozási díjat, illetve gyermekgondozási díjat megállapítani?

Amennyiben a biztosított szülő a csecsemőgondozási díjra, illetve a gyermekgondozási díjra való jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási idővel nem rendelkezik.

Hallgatói jogviszony alapján igényelt gyermekgondozási díj (diplomás gyed) vonatkozásában méltányosság gyakorlására nincs lehetőség.

Méltányosságból milyen összegben és milyen időtartamra engedélyezhető csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj?

A méltányosságból engedélyezhető csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj folyósításának idejét és összegét az egészségbiztosító az általános szabályoktól eltérően is meghatározhatja.

A méltányosságból megállapított ellátás időtartama csecsemőgondozási díj esetében nem haladhatja meg a szülési szabadságnak megfelelő időtartamot (168 nap), gyermekgondozási díj esetében legfeljebb a gyermek 2. életévének betöltéséig lehet méltányosságot gyakorolni.

Az ellátás alapja csecsemőgondozási díj vonatkozásában a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresénél, gyermekgondozási díj esetében a minimálbérnél nem lehet magasabb. ( a szerkesztő >>> A minimálbér 2018. janáur 1-től minimálbér 138.000 forintra emelkedik, ami azt jelenti, hogy a CSED Akár brutto 276 ezer forint, míg a GYED brutto 138 ezer forint lehet havonta méltányosságból)

A méltányosságból megállapított ellátás újabb jogokat és kötelezettségeket nem keletkeztet, így ha a biztosított részére méltányosságból engedélyezésre került a csecsemőgondozási díj, nem vonja maga után a gyermekgondozási díj iránti kérelem pozitív elbírálását.

CSED MÉLTÁNYOSSÁGBÓL :

Abban az esetben, ha a biztosítottnak minősülő kérelmező nem rendelkezik a csecsemőgondozási díj folyósításához szükséges 365 nap biztosítási idővel, a társadalmi szolidaritás elve alapján a kormányhivatalnak lehetősége van arra, hogy meghatározott keretek között méltányosságot gyakorolva, az általános szabályoktól eltérően állapítsa meg a csecsemőgondozási díjra való jogosultságot annak is, aki arra a méltányossági jogcím nélkül nem lenne jogosult.

GYED méltányosság alapján

Ha valaki nem rendelkezik a GYED jogosultság megállapításához szükséges biztosítási idővel körülményei, jövedelmi viszonyai azonban a GYED megállapítását indokolják, számára méltányossági alapon is csak akkor állapítható meg a gyermekgondozási segély, ha biztosított személynek minősül.

A méltányosságból megállapítható GYED folyósításának idejét és összegét az illetékes regionális egészségbiztosítási pénztár jogosult meghatározni. A GYED összege ebben azonban ebben az esetben sem haladhatja meg egy naptári napra nézve a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszerese harmincad részét.

Ha azonban a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelme, illetve a munkanélküli ellátás alapját képező jövedelme a minimálbér kétszeresét nem éri el, ez esetben a méltányosságból folyósított GYED összege a tényleges jövedelem összegét nem haladhatja meg. A méltányosságból engedélyezett ellátás folyósításának időtartama újabb ellátás megállapítására nem jogosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük