Nyugdíjprémium 2018

Nyugdíjprémium 2018:

Minden évben prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok

Minden évben prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok

Nem csak a 2017-es évben voltak jogosultak a nyugdíjasok a prémiumra a nyugdíjasok. Ha az adott évben a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot adott, akkor jár számukra a prémium, a hatályos jogszabályok szerint . 2017-ben évben teljesült a növekedésre vonatkozó feltétel, a kormány számításai szerint a GDP 4,1 százalék volt. Ezért az év végén az arra jogosult időseknek ki is fizették a prémiumot.

Az mfor.hu értesülései szerint erre sor kerülhet idén is, a a Nemzetgazdasági Minisztérium kalkulációja alapján 2018-ban a gazdaság 4,3 százalékkal bővülhet, és a prognózis szerint a rákövetkező években is 3,5 százalék felett lehet majd a növekedés.

A kormány számításaiból kiderül, hogy így fog alakulni a GDP az elkövetkező időkben:
• 2019: 3,8 százalék
• 2020: 3,7 százalék
• 2021: 3,6 százalék
Azért lesz szerényebb a GDP, mert ebben az időszakban enyhülni fog az uniós támogatások hozzájárulása a növekedéshez. A kormány igyekezett a hétéves uniós költségvetési ciklus első felében kihelyezni a forrásokat, előlegekkel, előfinanszírozással, ennek köszönhetően már nem lesz lehetősége a brüsszeli pénzekkel felpörgetni a gazdaságot írja a 24óra.

Be the first to comment on "Nyugdíjprémium 2018"

Leave a comment