Szenzáció!!! Változhat a családi pótlék és a családi adókedvezmény 2019-től >>>

Szenzáció!!! Változhat a családi pótlék és a családi adókedvezmény 2019-től >>>

Friss bejelentés >>> Osszátok meg!

Négy év alatt megduplázná az oktatás forrásait az LMP, a büdzsé 20 százalékát fordítanák erre a területre. A párt társelnöke szerint az országot a zöldgazdaság, az innováció és a kutatás-fejlesztés emelheti fel, ehhez azonban minőségi oktatásra van szükség.

Ezért akár három diploma megszerzését biztosítanák ingyenesen, és a gyermek 24 éves koráig nyújtanák a családi pótlékot és adókedvezményt felsőfokú tanulmányok esetén.

Ki mondta? Szél Bernadett, a párt miniszterelnök-jelöltje

Mikor mondta?  2018. március 6.

Hol mondta? Budapesten egy sajtótájékoztatón

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt években csak a Fidesz-közeli kevesek gazdagodtak, míg sokan elszegényedtek. A párt ezért igazságosabb adórendszert ígér, valamint a családi pótlék, a gyes és a nyugdíjminimum összegének megemelését.

Schmuck Erzsébet kedden a fővárosi Kálvin téren tartott sajtótájékoztatóján bírálta a kormányt és tagjai rokonainak gazdagodását.

Mint fogalmazott, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csupán a fűtött medencéje után fizet félmillió forintos rezsit havonta. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János termőföldje mellett “kastély nő ki”, a miniszterelnök veje, Tiborcz István korrupciógyanús közbeszerzéseken nyert pénzeket, Mészáros Lőrinc vagyona pedig százmilliárd forinttal növekszik egy év alatt – sorolta.

Eközben számos család küzd napi megélhetési problémával vagy veszítheti el a lakását – jelentette ki.

Csárdi Antal, a párt fővárosi közgyűlési képviselője szerint egyszerre van bér- és lakhatási válság, és miközben az emelkedő albérlet- és ingatlanárak szorítják az embereket, a főváros IX. kerületében harmad áron juthatnak lakásokhoz a városvezetéshez közel állók, az I. kerületben pedig töredékáron adják bérbe az ingatlanokat.

Az LMP ennek véget vetne, és átfogó bérlakás-programot indítana – közölte a képviselőjelölt.

Schmuck Erzsébet kérdésre azt mondta: nem szüntetnék meg a családi otthonteremtési kedvezményt, hanem átalakítanák azt, hogy többen vehessék igénybe. Megemelnék például a használt lakások után nyújtott támogatás összegét. (MTI)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.