Szigorít a Meta a Messengerben és az Instagramon is!

Szigorít a Meta a Messengerben és az Instagramon is!

Változtatások jönnek a Messenger, az Instagram és a Gmail használatában. Mutatjuk, mik.

Mivel újít a Google? A Google még tavaly mutatta be a Gmail új, AI-alapú funkcióját. A Help me write nevű eszköz lényege, hogy a felhasználó írásban adhat parancsot a mesterséges intelligenciának, hogy fogalmazzon meg egy levelet helyette, írja a hvg.hu. A Google most továbbgondolta a dolgot, gépelés helyett élő beszédben is lehet utasítást adni.
Kinek lehet ez érdekes, és kiket érint? Elsősorban azoknak, akik nem tudnak vagy nem szeretnek írásban kommunikálni. A két funkció az androidos Gmail alkalmazásba került be, használatához egy-egy gombot hozott létre a Google.

Miben frissít a Meta? Újítás érkezik a Messengerre és az Instagramra is. Alapértelmezés szerint mostantól letiltja olyan üzenetek fogadását a Meta, ami nem olyan emberektől érkezik, aki az ismerősünk.

Előzmény: Az újítás alapja egy 2021-es korlátozás, melyben az Instagram megtiltotta, hogy felnőttek 18 éven aluli felhasználóknak írjanak, kivéve, ha a fiatalkorú maga követi az adott felnőttet. Ez a korlátozás szintén bővül, 16 vagy egyes országokban 18 éven aluliak nem kaphatnak privát üzenetet olyantól, akit nem követnek. Az új szabály a Messengerre is kiterjed.