TÖBB SZÁZEZER FORINTOT ADNAK KONYHA FELÚJÍTÁSRA, ÁTALAKÍTÁSRA, BÚTOROKRA >>>

TÖBB SZÁZEZER FORINTOT ADNAK KONYHA FELÚJÍTÁSRA, ÁTALAKÍTÁSRA, BÚTOROKRA >>>

TÖBB SZÁZEZER FORINTOT ADNAK KONYHA FELÚJÍTÁSRA, ÉS BERENDEZÉSEKRE!

Ezzel trükkel újíthatod fel az állam pénzén a konyhád

A konyha általában otthonunk legfontosabb helyisége úgy a család mint  a társasági élet szempontjából is, mégis elég ritkán, úgy 15-20 évente újítjuk fel. Ennek az is lehet az oka,  hogy egy jó minőségű konyhabútor és az alapvető háztartási eszközök, felszerelések  összértéke akár egy autó  árát is elérhetik. Azt viszont kevesen tudják, hogy a lakáskassza megtakarítás összegéből és az állami támogatásból, abban az esetben, ha  beépíthető megoldást választanak, az új konyhabútor és a konyhagépek költsége is fedezhető.

A konyha a közös családi étkezések, meghitt beszélgetések helyszíne. Nagyon sok  időt töltünk ebben a helyiségben, mondhatjuk, hogy ez egy  olyan átmeneti hely, ahol az összes családtag, vendég, barát megfordul. A konyha úgymond  egy  szociális mágnes, ilyen  a szempontból az  otthonunk egyik legfontosabb tere, a családi élet jelentős része itt zajlik, sokszor itt fogadjuk a közeli barátokat egy-egy közös étkezésre, a házibuliknál pedig gyakran megesik, hogy az egész társaság a konyhában összpontosul.

Dúll Andrea környezetpszichológus szerint,  úgymond evolúciós jelenséggel is magyarázható a konyha különleges hangulata, intimitása, ez azért van, mert evés közben sokkal felszabadultabban és  barátságosabban viselkedünk, nagyon sok esetben az igazán mély, őszinte beszélgetések ilyenkor alakulhatnak ki

A ciklust akár negyedére csökkenthetjük

Mint említettük csak 15-20 évente újítjuk fel a konyhát, annak ellenére, hogy ilyen fontos szerepet tölt be az életünkben. Ennek fő oka elsősorban a felújítás költsége lehet,a szakértők szerint akár 1-1,5 millió forintos beruházással  is járhat. A felújítást államilag támogatott lakástakaréki megtakarításunkból is fedezhetjük, a  maximális, havi 20 ezer forintos lakástakaréki befizetést az állam évente 72 ezer forinttal támogatja, ezért  mintegy 300 ezer forinttal járul hozzá a végösszeghez szerződésenként egy négyéves időszak alatt. Így  a négyéves megtakarításból és az állami támogatásból simán fedezhető a teljes konyha felújításának költsége is.

Mi a trükk benne ?

A tapasztalat szerint leginkább felújításra költik a megtakarításukat az OTP Lakástakarék ügyfelei. Szinte mindenre költhető, ami a korszerűsítéshez és a felújításhoz kapcsolódik a megtakarított  összeg. A különálló konyhabútorok és konyhagépek ez alól kivételt képeznek. Köntös Péter, az OTP LTP vezérigazgató-helyettese azt a tanácsot adja, hogy  nagyon fontos a felújításkor az, hogy  beépíthető konyhai eszközöket válasszunk, mert ezek már elszámolható tételek. Azért is fontos a konyhai berendezések cseréje, mert az elöregedett konyhai készülékek jelentős többletköltséget okoznak, és a környezetet is szennyezik magas energiafelhasználásuk miatt. Az is, a beépített megoldás mellett szól még,  hogy kiderült egy korábbi kutatásból, hogy kicsi, 10 négyzetméter alatti konyhája van a magyarok közel háromnegyedének. Kifejezetten előnyös beépített bútorokat, gépeket választani a rendelkezésre álló kevés hely miatt,azért,  hogy jobban ki tudjuk használni a rendelkezésre álló teret.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük