FIGYELEM! Kötelező tűzgyújtási díj! Önnek is muszáj befizetni ha tüzet akar rakni a saját kertjében vagy a birtokán!

FIGYELEM! Kötelező tűzgyújtási díj! Önnek is muszáj befizetni ha tüzet akar rakni a saját kertjében vagy  a birtokán!

Tűzgyújtási díj >> ezt a pénzt mindenképpen be kell fizetned ha saját telkeden, birtokodon, kertedben tüzet szereznél gyújtani- NAGYON SZIGORÚAK A SZABÁLYOK!

A jelenleg is érvényben lévő Tűzvédelmi Rendelet sok újdonságot hozott magával, ilyen például az is, hogy ha a saját telkünkön, birtokunkon, kertünkben tüzet szereznénk gyújtani, akkor ezért bizony fizetnünk és és a díjfizetés ellenére is nagyon szigorú és komoly szabályokat kötnek minket, melyek megszegése súlyos bírsággal jár.

A tűzgyújtási díj mértéke alkalmanként jelenleg 3000 forint.Ezt a díjat például a tarló égetésekor is ki kell fizetni és az égetés helye maximum 10 ha lehet.Ahhoz, hogy a saját kertünkben tüzet gyújthassunk, ahol a tűzvédelmi hatóságtól kell engedélyt kérnünk minimum 10 nappal a tervezett égetés időpontja ellőt, továbbá kötelesek vagyunk megfizetni a 3000 forintos illetéket. Az engedélyt személyesen kell kérnünk, ügyfélszolgálati idő alatt.

A kérvény kitöltése korántsem egyszerű, ugyanis számos átlag ember számára nem feltétlenül tudott dolgot kell leírnunk benne.A kérvényben szerepelnie kell, az égetés egészen pontos földrajzi koordinátáinak, percre pontosan fel kell vezetnünk, hogy mikor tervezzük megkezdeni az égetést és mikor fogjuk befejezni, miért és mekkora területen tervezünk égetni, annak a neve és lakcíme, aki az égetést végezni fogja illetve annak a személynek a neve, címe és telefonszáma, aki ezt a tervezett égetést majd felügyelni fogja.

Miután befizettük a pénzt és beadtuk a kérvényt várnunk kell, hogy megengedik-e az égetést vagy nem, ennek elbírálására 5 napja van a tűzvédelmi hatóságnak.

Ha az engedélyt megkaptuk nézzünk utána alaposan az égetés új szabályainak, mert csúnyán megüthetjük a bokánkat!A büntetés mértéke minimum 60 ezer forint lehet, a maximálisan kiszabható büntetés pedig 200 ezer forint.