Közalkalmazotti bértábla 2018

Közalkalmazotti bértábla 2018 – itt az új bértábla!

KÖZALKALMAZOTTI BÉRTÁBLA 2018 – MUTATJUK HOGYAN VÁLTOZIK! KÖZALKALMAZOTTI BÉREMELÉS! Közalkalmazotti bértábla, köztisztviselői és kormánytisztviselői bérek, fizetési fokozatok és összegek 2018. évre vonatkozóan. ITT VAN MIRE SZÁMÍTHATUNK >>>

Megjelent a közalkalmazotti bértábla 2018 – így változik a közalkalmazotti bértábla január 1-től!

KÖZALKALMAZOTTI BÉRTÁBLA 2018 – MUTATJUK HOGYAN VÁLTOZIK! KÖZALKALMAZOTTI BÉREMELÉS! Közalkalmazotti bértábla, köztisztviselői és kormánytisztviselői bérek, fizetési fokozatok és összegek 2018. évre vonatkozóan. ITT VAN MIRE SZÁMÍTHATUNK >>>

Kérem segítsen egy megosztással, hogy minél több emberhez juthasson el a hír, mert rengeteg közalkalmazott van, őket ez érdekelni fogja! Köszönöm ha megosztja!

Ma már ismert a 2018-as minimálbér és garantált bérminimum összege is, ez alapján a Kjt.-bértábla várhatóan így alakul 2018-ban (ismét eltérő színnel…

Ma már ismert a 2018-as minimálbér és garantált bérminimum összege is, ez alapján a Kjt.-bértábla várhatóan így alakul 2018-ban (ismét eltérő színnel emeltük ki az összecsúszó kategóriákat):

2018-ban jelentősen emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum, ami kis lélegzetvételhez juttatja a dolgozók nagy részét. Az április 20-i sztrájkunkat követően világossá vált az is, hogy a kormány 9 milliárd forintot szán az ágazat 2017-es bérintézkedéseire – pontosabban 7,5 milliárd forintot, mivel a fennmaradó részt a bölcsődei kisgyermeknevelők pótlékára fordítják. A kérdés tehát nem az volt, hogy a minimálbéremelésen felül lesz-e béremelés, hanem az: hogyan osztják el a 7,5 milliárd forintot.

A minisztérium által nekünk is bemutatott táblázat azóta nyilvánosságra került. A számok tetszetősek, de érdemes megnézni, mi van mögöttük.

Ha egyéb bérintézkedés nem történik, a minimálbéremelés hatására a szociális ágazat dolgozóinak bére 2017-ről 2018-ra az alábbi összegekkel nő:

Időközben ismertté vált az EMMI számítása a 2018-as szociális bértábláról, ez a következőképp néz ki:

Ha meg akarjuk nézni, mik a tárca elképzelései a 2018-as bérkorrekcióra, a 2017-2018-as bértáblák közti különbségből le kell vonnunk a bérminimumok növekményéből adódó összegeket:

A félreértések elkerülésére: a velünk ismertetett kormányzati tervek szerint valamennyi bérintézkedés a szociális ágazati pótlékok módosításával történne.

Bízunk abban, hogy a minisztérium elképzelését a kormány is elfogadja, és rövidesen megszületik az erről szóló kormánydöntés, mint ahogy abban is, hogy a bérkorrekcióra 2017. január 1-jétől sor kerül.

A lélegzetvétel és a kezdeti eufória után pedig elkezdhetjük érdekvédelmi küzdelmünk újabb menetét, annak érdekében, hogy 2018-ban a bérminimumok emelésén túlmenő érdemi bérintézkedésre kerüljön sor, és a szociális ágazat valamennyi dolgozója érzékelhető bérelőnyhöz jusson a minimálbérhez és a garantált bérminimumhoz képest.

Kapcsolódó cikk itt található

Be the first to comment on "Közalkalmazotti bértábla 2018"

Leave a comment