Magyar Péter: Orbánnak, és Pintérnek is le kell mondania!

Magyar Péter: Orbánnak, és Pintérnek is le kell mondania!

Magyar Péter: Orbánnak, és Pintérnek is le kell mondania! Magyar Péter tüntetést tartott pénteken a Belügyminisztérium (BM) előtt, ahol Pintér Sándor miniszter lemondását és a kormány távozását követelte a magyar gyermekvédelem állapota, és a bicskei, illetve egy nemrég történt budapesti gyermekbántalmazási ügy miatt.

A Tisza Párt első embere és európai parlamenti listavezetője az eseményt hirdető posztjában azt írta Facebook-oldalán, hogy „védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését.
Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását”.

A tüntetésen elhangzott legfontosabb gondolatok Magyar Pétertől:

  • a gyermekbántalmazásos esetekben sokkal gyorsabban kell reagálnia a hatóságoknak a bejelentésekre
  • ehhez megfelelő finanszírozást kell biztosítani mind a gyermekvédelmi szakemberek, mind a rendőrség számára
  • olyan gyermekvédelmi intézkedéseket kell hozni, amelyek tényleg elrettentő erejűek, például nagy a lebukás kockázata az esetleges elkövetők szemszögéből
  • a magát családbarátnak hazudó politikai szereplőknek, például Orbán Viktornak és Pintér Sándornak vállalnia kell a felelősséget, és le kell mondaniuk – írja a 24ora.eu