A mai világban igenis számít a pénz. Ezért sok esetben jobban járunk bizonyos dolgok kikölcsönzésével azaz bérlésével mint annak megvásárlásával és későbbi fent tartásával.

Cikkünkben erre világítunk rá : KölcsönzésBérlés

Mennyi mindennel tudunk pénzt spórolni nem is gondolnánk! A hétköznapokban csak rohanunk és nem gondolkodunk, azaz nincs időnk a gondolkodásra, pedig sok apró trükkel rengeteg pénzt lehet megspórolni a családi kasszának, mutatunk pár példát erre!

Az emberek rengeteg dolgot szoktak kölcsönözni manapság, például legtöbbet autót és lakást de ezeken kívül még rengeteg mindent. Például útánfutót, kisgépeket, szerszámokat, mezőgazdasági gépet és rengeteg építőipari gépet szoktak a kölcsönzőből kihozni.

A mostani koronavírusos helyzetben például nagyon megszaporodtak a műszaki cikkek és a sportfelszerelések – kondigépek kölcsönzése is otthonra.

De miért is éri meg ez? És mit érdemes kikölcsönözni?

Külföldön például nagy divat az, hogy nem vesznek saját tulajdonú ingatlant hanem inkább bérelnek egyet és ha tovább kell állni akkor kivesznek egyet máshol. A tengerentúlon ez nagy divat hiszen sokszor több ezer kilóméterre találnak csak munkát, és olyan sok az adó egy házra például Miami környékén, hogy nem éri meg azt fent tartani lakhatás céljából.Akinek nincs fix munkahelye itthon és nem tud több évre hitelt bevállalni annak is érdemes inkább bérelni.

A legtöbb pénz az autónkon bukhatunk :

A másik példa az autó: Ha veszünk egyet akkor az összes vele járó költséget nekünk kell kifizetni, ami igen magas lehet. Gondolok itt a kötelező biztosításra, súlyadóra, műszaki vizsgáztatás, szerviz költségek stb ezek évente kb 150-200ft -ot jelentenek, és ha nincs szükségünk minden nap a gépjármű használatára akkor érdemes az is kölcsönözni, így ezek a költségek a kölcsönzőt terhelik és nem minket.

Az utánfútó szintén ugyan ez, évente 1-2 alkalommal használjuk csak ezért aztán nem is éri meg a megvétele, sokkal jobban járunk a kölcsönzéssel.

Építőipari gépek, munkagépek kölcsönzése: Például egy ütvefúró gépet sem éri meg megvenni ha csak a fürdőszobánkat akarjuk otthon saját kezűleg felújítani, felesleges lesz megvenni. A munkagépeket is inkább bérelni szokták, hiszen mit is csinálnák otthon egy nagy árokásó géppel??? Több millió forint a vételára és soha többet nem fogjuk használni, ezért ezeket is általában bérelni szokták.

Könyvek: ezeket is sok esetben kölcsönözni egyszerűbb mint megvenni. Ami érdekel bennünket az elolvassuk pár nap alatt, aztán ott porosodik majd a polcon.

Ezeket átgondolva jobban járunk sok esetben a dolgok kikölcsönzésével!!!

Kölcsönözni szeretne?

NÉZZEN BE IDE: KÖLCSÖNZŐ