Önkormányzati lakás, szociális bérlakás igénylés >>> Változtak a feltételek!

Önkormányzati lakás, szociális bérlakás igénylés >>> Változtak a feltételek!

A jelenleg rendelet sok esetben visszaélésekre ad lehetőséget, sőt olyan komoly rendőrségi ügyek is indultak, amelyek mindenképpen szükségességé teszik az önkormányzati lakások, szociális lakások bérbeadására vonatkozó rendeletek módosítását!

Jelenleg 3 típusú szociális lakás létezik : szociális, költségalapú vagy pedig piaci elven meghatározott bérleti díjjal rendelkező.

A Budavári önkormányzat a következőképpen írja át a szociális lakások, önkormányzati lakások bérlésére vonatkozó szabályokat :

A jelenlegi módosítások alapján a következőképpen alakulnak majd a bérleti díjak
>>> 254 forint /négyzetméter ha összkomfortos lakásról beszélünk
>>> ennél még 20%-al magasabb összeget is elkérhetnek , ha olyan lakásról beszélünk, mi 15 éven belül teljesen fel lett újítva vagy olyan kiemelt lakóövezetben található, mint Naphely, Várhegy, Gellérthegy, Duna-part.
>>>> 10 százalékkal a fenti összeg felett kell fizetni, ha az épület 10 éven belül részleges felújításon esett át.

Ez azt jelenti, hogy egy 50 négyzetméteres nem földszinti lakás havi bérleti díja a Várhegyen 15 ezer forint szociális alapon. Egy költségelvű, összkomfortos lakás esetén 425 forint/ négyzetméter árral számolhatunk.

Fontos tudni, hogy a piaci alapon meghatározott díj nem ugyanaz, mint az egyébként a piacon érvényesülő bérleti díj! Piaci alapú bérbeadásánál, a bérleti díjnak minimum háromszorosa kell, hogy legyen a költségelvű díjnak, azaz számszerűsítve a dolgot minimálisan 1275 forintnak kell lennie négyzetméterenként egy összkomfortos lakásnál, kiemelt övezet vagy 15 éves belüli felújítás esetén.

1 Comment on "Önkormányzati lakás, szociális bérlakás igénylés >>> Változtak a feltételek!"

  1. èrdekelene a bèrlakàs èrdi lakos vagyok

Leave a comment