Több mint 100 ezer forintot adnak albérletre, alanyi jogon jár >>>

Akár 2 havi albérleti díjat kaphatsz – 127 ezer forintos pénztámogatás jár mindenkinek >>>

Így ad támogatás bármelyik dolgozónak az állam albérleti díjra, egyéb lakhatási költségekre!

Nagyot nőtt a kiadó lakások kínálata tavaly nyáron. Augusztus elején országszerte már több mint tízezer kiadó lakást kínáltak bérlésre, ami 11 százalékos növekedésnek felel meg. Ám az önsegélyező pénztári befizetések után járó adókedvezményt kihasználva akár egy-két havi bérleti díjat is meg lehet spórolni. 

Robbanásszerűen nőtt a kínálat tavaly nyáron: országos szinten több mint tízezer kiadó lakás van a piacon, ami 11 százalékkal haladja meg a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtti kínálat szintjét. Budapesten a magányszemélyek 800 darabbal több lakást kínálnak bérlésre, mint két héttel ezelőtt.

A fővárosban 150 ezer forint a havi bérleti díjak átlaga, a nagy vidéki egyetemvárosok közül pedig Szegeden 100, Debrecenben 85, Miskolcon 70, Pécsen 83, Győrben pedig átlagosan 95 ezer forintért kínáltak egy-egy kiadó lakást augusztus első hetében.

Segítség lehet az önsegélyező pénztár

Az önsegélyező pénztárakon keresztül elszámolható bérleti díjak éves összege gyermekenként az adott év első napján érvényes havi minimálbér lehet, azaz 2017-ben 127,5 ezer forint, ez pedig havi szinten több mint tízezer forintos tétel. “Másként fogalmazva, az önsegélyező pénztáras megoldással a havi bérleti díj akár 5-20 százalékkal mérsékelhető, attól függően, melyik városban vagy kerületben található az albérlet” – tette hozzá Balogh László.

Az önsegélyező pénztárban felgyűlt megtakarítások az albérletdíjak mellett számos más dologra, például közüzemi díjakra, hiteltörlesztésre vagy meghatározott egészségügyi szolgáltatásokra, gyógyszerekre is fordítható.

>>> Amennyiben hasznosnak találod a cikket, oszd meg. Köszönjük <<<

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük