TÖBB EZER ISKOLÁSTÓL VESZIK EL A CSALÁDI PÓTLÉKOT ÉS TÖBB SZÁZ ÓVODÁSTÓL A NEVELÉSI ELLÁTÁST!

TÖBB EZER ISKOLÁSTÓL VESZIK EL A CSALÁDI PÓTLÉKOT ÉS TÖBB SZÁZ ÓVODÁSTÓL A NEVELÉSI ELLÁTÁST!

ÓVODÁSOKTÓL VESZIK EL A CSALÁDI PÓTLÉKOT! ENNYI CSALÁDOT ÉRINT A SZIGORÚ TÖRVÉNY!

Az Emmi államtitkárának Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére  Rétvári  Bence azt válaszolta, hogy  a 2015/2016-os tanévben igazolatlan hiányzás miatt  összesen 183 óvodástól vették el a családi pótlékot, ezt a számot gyakorlatilag fél év alatt érték el, mert 2016-januártól lépett hatályba az óvodákra vonatkozóan is a törvény.

Bangóné arra is rákérdezett rá, hogy egy tanévben a szülő miért csak három nap hiányzást igazolhat, és  minden más hiányzás esetében orvosi igazolást kell felmutatni. Bangóné szerint azért tűnik nagyon problémásnak, mert  az országban több száz gyerekorvos hiányzik, és az orvosokhoz kell menni a gyerekek hiányzásának igazolásáért ,mert ha nincs igazolva, akkor  elveszik a családi pótlékot.

A szocialista képviselő azt is tudni akarta, hogy hány óvodástól vették el a családi pótlékot,  2016 januártól, amióta az óvodai mulasztásokat is pénzmegvonással kell szankcionálni.

Rétvári Bence a  válaszában rámutatott arra, hogy a családi pótlék két ellátást foglal magába, az egyik a nevelési ellátás és az iskoláztatási támogatás. A nevelési ellátás jár az óvodásoknak, mert ezt a támogatást  a még nem tanköteles gyermek után folyósítják.

Az érintett gyermek ötödik mulasztott óvodai nevelési napja után felhívja  a gyámhatóság a nevelési ellátásra jogosult szülő figyelmét  a mulasztás jogkövetkezményeire. Akkor kezdeményezi a gyámhatóság a nevelési ellátás szüneteltetését, ha a gyermek igazolatlanul húsz óvodai nevelési napot mulasztott  az adott nevelési évben.

Az igazolatlan hiányzások miatt fél év alatt közel 200 ovistól vették el a nevelési ellátást.

Be the first to comment on "TÖBB EZER ISKOLÁSTÓL VESZIK EL A CSALÁDI PÓTLÉKOT ÉS TÖBB SZÁZ ÓVODÁSTÓL A NEVELÉSI ELLÁTÁST!"

Leave a comment