Hírdetés

Tipszmikszültél ????

Hírdetések

Karácsonyi Vásár Angliában 2015 - Anglia legnagyobb karácsonyi látványossága: Winter Wonderland 2015 infók

Karácsonyi Vásár Angliában 2015 - Anglia legnagyobb karácsonyi látványossága: Winter Wonderland 2015 infók

Képtalálat a következőre: „Winter Wonderland 2015”

MOST PÉNTEKEN NOVEMBER 20 -án nyílik a legnagyobb vásár Angliában,és egészen január 3-ig 2016 élvezhetjük a park nyújtotta kiváló téli kikapcsolódási lehetőségeket.

Képtalálat a következőre: „Winter Wonderland 2015”

Winter Wonderland  - idén is megnyitja kapuit a közismert téli vidámpark és karácsonyi vásár.

Képtalálat a következőre: „Winter Wonderland 2015”

Családdal, barátokkal és párunkkal is egyaránt megtalálhatjuk a számításainkat, akár romantikázni, egy jót forralt borozni, ajándékokat vásárolni, vagy korcsolyázni akarunk. Ráadásul a vidámpark tele van vicces és félelmetes dolgokkal, amikre fel lehet ülni, és esetenként akár 2-3 percig is repülni, pörögni, forogni és sikítani vagy épp némán az életünkért fohászkodni. Viccen kívül van néhány olyan dolog, aminek pusztán a nézésétől felugrik a pulzusod, nemhogy ha még rajta is ülsz. Lesz még cirkuszi sátor rendes cirkuszi előadással, óriáskerék, jég bár, és sok-sok érdekes dolog, amivel akár több estét is el lehet tölteni.

Rengeteg féle étel kapható, a tipikus karácsonyi kajáktól, az ételkülönlegességekig. Sőt még spéci magyar dolgokat is találtunk tavaly, mint a kürtőskalács, és a lángos. Ezek minden bizonnyal idén is megtalálhatók lesznek.

Képtalálat a következőre: „Winter Wonderland 2015”

A belépő a vásárra mindenkinek ingyenes!!!

A Winter Wonderland-re a belépés Ingyenes, persze odabent mindenért fizetni kell, de, bár ez szubjektív vélemény, szerintünk ilyenkor Karácsonykor ez egy tipikusan olyan hely, ahol igazán jól érezhetjük magunkat és ezért megéri az árát. November 20-án du. 5 órakor fogja megnyitni a kapuit, az összes többi napon 10:00-tól este 22:00-ig lesz nyitva.

Képtalálat a következőre: „Winter Wonderland 2015”

Képtalálat a következőre: „Winter Wonderland 2015”

A következő karácsonyi vásárokat ajánljuk a belvárosban:

Southbank karácsonyi piac

 

A  Southbank mentén 3 karácsonyi vásárba látogathatunk el:

 

  • Az első a London Eye és a gyaloghíd között található, ahol elsősorban karácsonyi ínyencségeket kóstolhatunk meg.
  • A Southbank Centre-ben kb 50 faházban árulnak házi mézet, mézeskalács házikót, szőrös szőnyegeket, karácsonyi koszorúkat ( ez amúgy a Southbank téli fesztivál része).
  • A karácsonyi időszakban több mint 70 faház található a Tate Modern Galéria előtt, amely felvidítja a Bankside területét. Böngészhetünk fából készült játékok, egyedi ékszereket, különleges díszek között, miközben felmelegedhetünk egy csésze forralt borral (amihez ehetünk sült kolbászt, sült disznót, palacsintát, pörkölt diót vagy sült gesztenyét is). Több információt a Southbank karácsonyi vásár cikkünkben lehet találni.

 

Barbican karácsonyi piac

 

A Barbican előterében Dec 11-től tíz napon keresztül lehet független tervezők, gyártók és kézművesek alkotásait vásárolni. Vintage és designer ruhák, ékszerek, dísztárgyak, könyvek és játékok állnak rendelkezésre, amely egy fantasztikus kulturális lehetőség lehet karácsonyi vásárlásra. Természetesen lesz forralt bor és karácsonyi pite (mince pie) is.

Képtalálat a következőre: „Winter Wonderland 2015 vásár”

 

Covent Garden & Leicester Square

 

Covent Garden-ben egy hatalmas ezüst rénszarvasban gyönyörködhetnek a karácsonyi böngészők, míg gyermeket számára legoból épült rénszarvasok húzzák a Mikulást és szánját (a Mikulás mellé be lehet ülni!). Innen át lehet sétálni a Leicester Sq-en található kivilágított karácsonyi faluba, ahol búcsúra emlékeztető ringlispil, körhinta, és ügyességi játékok várják a látogatókat.

 

Karácsonyi hangulat Londonban

 

A  belvárosi piacok, vásárok mellett érdemes megtekinteni az Oxford Street és a Regent Street karácsonyi fényeit (legszebb este), továbbá a híres londoni áruházak (különösen Harrods, Fortnum & Mason, Liberty, Selfridges, Hamleys) karácsonyi kirakatait.

 

London minden városrészében található karácsonyi vásár vagy piac – ez lehet csupán 1-2 napos rendezvény vagy egy több hétre felállított karácsonyi falu. Ezekre is érdemes elnézni!